Úvod
Allnature Cizrna je bohatá na minerální látky jako jsou železo, draslík, hořčík, vápník nebo fosfor, vitaminy B2 a B6, kyselinu listovou, bílkoviny a vlákninu. Je výborná jak vařená, tak i pečená nebo smažená (pečená a smažená je hůře stravitelná).
Použití:
Cizrnu přeberte a namočte do vody na 8-12 hodin, ideálně přes noc. Před vařením důkladně propláchněte a ve vodě vařte do měkka 40-60 minut. Doba vaření je závislá na délce namáčení a čerstvosti cizrny. Během vaření sbírejte pěnu z povrchu.
Složení:
Cizrna.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 1497kJ/358 kcal. Tuky: 4,6 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 59 g, z toho cukry: 0,9 g. Bílkoviny: 20 g. Sůl: 0,01 g.
Upozornění:
Alergeny: Mohou obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.