Úvod
Allnature Fazole mungo pochází z Indie, ale byly rozšířeny do celého světa. Jsou to malé fazolky olivové barvy se specifickou vůní. Obsahují bílkoviny, vitamíny skupiny B a minerální látky jako vápník, hořčík, železo a draslík. Naklíčené fazole se konzumují nejčastěji syrové, obsahují totiž významné množství vitaminů a minerálů, které by se mohly tepelnou úpravou zničit.
Použití:
Fazole mungo můžete použít do různých salátů, zeleninových polévek nebo masových a zeleninových směsí. Výborné jsou také jako příloha. Fazole předem namočte na 2-3 hodiny, důkladně propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte asi 25 minut, dokud nezměknou. Fazole mungo solte až po uvaření, předejdete tak jejich ztvrdnutí.
Složení:
Fazole mungo.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie: 1315kJ/314 kcal. Tuky: 1,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g. Sacharidy: 42 g, z toho cukry: 2 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,04 g.
Upozornění:
Alergeny: Mohou obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.