Avokádová pomazánka s fazolemi

3. 8. 2022 · 1 minuta čtení

Avokádo je fascinující potravina. Má v sobě tolik procent tuku, jako třeba máslo, přitom se však jedná o „zdravé“ tuky a lze jej tak do diabetické diety doporučit. Vyzkoušejte avokádo v kombinaci s fazolemi.



Avokádová pomazánka s fazolemi

Avokádová pomazánka s fazolemi

⏳ Doba přípravy: 15 min

Ingredience na 4 porce:

✔️ 150 g avokáda
✔️ 150 g bílých fazolí (uvařených nebo konzervovaných)
✔️ 50 g červené papriky
✔️ 5 ml citronové šťávy
✔️ 5 ml olivového oleje
✔️ 2 g česneku
✔️ Sůl, pepř

Postup přípravy:

Fazole si předem uvaříme a necháme vychladnout, pro rychlejší přípravu použijeme fazole z konzervy. Fazole rozmixujeme společně s avokádem, přidáme citronovou šťávu, malé množství česneku a dochutíme solí a pepřem. Do rozmixované pomazánky přidáme najemno nakrájenou papriku a můžeme přidat i nakrájené kousky avokáda. Podáváme na celozrnném pečivu a můžeme dozdobit například granátovým jablkem a bylinkami.
 
Přejeme dobrou chuť!

 

Nutriční hodnoty na 1 porci:

530 kJ, 10 g sacharidů, 4 g bílkovin, 8 g tuků, 4,6 g vlákniny, 1 g cukrů, 1,4 g nasycených mastných kyselin, 0,5 g soli

Články k tématu Avokádová pomazánka s fazolemi

  • Mnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?
  • Batátové kari s červenou čočkou

    Batátové kari s červenou čočkou

    · 2 minuty čtení
    Sladké brambory alias batáty dnes běžně koupíte v obchodech a díky svému všestrannému použití se stávají oblíbenou alternativou „obyčejných“ brambor. Vyzkoušejte je na indický způsob s kari a červenou čočkou.
  • Rýžové placičky s tuňákem a olivami

    Rýžové placičky s tuňákem a olivami

    · 1 minuta čtení
    Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.