BIO Loulouka – pokračovací kojenecká a batolecí výživa

24. 4. 2021 · 6 minut čtení

Mateřské mléko je výživově to nejlepší mléko, které svému miminku můžete dopřát, mění průběžně své složení přesně tak, jak miminko potřebuje. Bohužel jsou situace, kdy miminka nemohou být kojena, pak nastává chvíle vybrat kvalitní umělé mléko.


Představujeme Vám BIO kojeneckou výživu Loulouka ze Švýcarska, je vyvinuta dle posledních vědeckých poznatků na poli dětské výživy. Loulouka se inspiruje mateřským mlékem co nejvíce to jde, například také nabízí různé varianty složení podle věku a potřeb miminka. Loulouka dětská mléka jsou složena z 98,5% z BIO složek, zbytek tvoří vitamíny a minerální látky, které také podléhají přísným evropským normám.

Na primární surovině – mléku záleží!

Loulouka je menší, rodinná firma, která spolupracuje jen s drobnými BIO farmáři ze Švýcarských Alp, kteří dbají
nejen na přírodní stravu dobytka, ale také na jejich spokojenost. Zároveň je mléko vyráběné ve švýcarských výrobních závodech se staletou tradicí, což garantuje konzistenci a špičkovou kvalitu výroby.
Loulouka tým má za cíl chránit a pečovat o všechna zvířata, která se podílejí na dodávkách mléka, stejně tak podporuje ochranu životního prostředí.


Proč si Loulouka tým vybral mléko právě ze Švýcarska?

  • Švýcarský mlékárenský průmysl je podrobován striktním kontrolám a přísným požadavkům.
  • Mlékárenský průmysl podléhá švýcarské preciznosti, čerstvé mléko je okamžitě chlazeno na 4 stupně Celsia v chladících tancích, které jsou každý druhý den vyzvedávány od lokálních farmářů a do naší výrobní Loulouka továrny se dostanou v nejkratším možném čase a v té nejlepší kvalitě.
  • Švýcarská společnost je striktně proti geneticky modifikovaným potravinám, proto Loulouka kravičky neznají krmiva s geneticky modifikovanými složkami. Loulouka si vybírá farmy, kde jsou kravičky krmené primárně trávou a senem!
  • Švýcarsko je pravidelně vyhodnocováno jako nejlepší, případně druhý nejlepší stát v tzv. Indexu výkonnosti z hlediska životního prostředí (Environmental Performance Index (zkratka EPI). To znamená, že Loulouka kravičky pijí čistou vodu, dýchají čerstvý vzduch a jedí čerstvou trávu.
  • Švýcarsko je stát s nejmenším počtem zvířat na jednu farmu, Loulouka kravičky tak mají dostatek prostoru a jsou to šťastné a spokojené kravičky, které dávají šťastné mlíčko. Humánní chov zvířat je zde na předním místě.
  • Výroba a původ ingrediencí ve Švýcarsku znamená ochranu životního prostředí a humánní zacházení se zvířaty, což je nejlepší základ pro vysoce kvalitní Loulouka mléka. Loulouka kravičky jsou šťastné kravičky.

Receptura podle nejnovějších poznatků

Poslední vědecké studie prokazují, že konzumace velkého množství bílkovin v těhotenství a během prvních let života dětí mohou vést k pozdějším problémům s obezitou a zatěžují nadměrně ledviny dětí. Loulouka mléko má nižší poměr bílkovin než konkurenční mléka a zároveň se zaměřuje na nejvhodnější poměr bílkovin samotných. Mléčnou bílkovinu dělíme do dvou hlavních kategorií, kasein a syrovátkový protein. V mateřském mléce převládá syrovátkový protein, zatímco například v kravském mléce silně převládá kasein, kasein versus syrovátkový protein je v kravském mléku v poměru 80:20. Loulouka nastavil poměr kaseinu versus syrovátkový protein následovně:

Loulouka BIO pokračovací kojenecká výživa 2 - 50:50 je přizpůsobeno trávicí kapacitě staršího kojence a odpovídá mateřskému mléku staršího kojence
Loulouka BIO pokračovací batolecí mléko 3 - 70:30 je již pro větší miminka a reflektuje složení kravského mléka, které je již pro děti v tomto věku snadno stravitelné.
Loulouka odpovídá složením mateřskému mléku v daném věku dítěte. Mateřské mléko mění své složení dle potřeb a kapacit trávení miminka, stejně tak Loulouka nabízí různé varianty složení podle věku a potřeb miminka.


BIO Loulouka obsahuje prebiotika

Loulouka mlíčka obsahují 100% organické mléčná prebiotika GOS. Prebiotika do kojeneckého mlíčka přidáváme, jelikož jsou obsažena i v mateřském mléce, jsou dokonce třetí nejvíce zastoupenou složkou v mateřském mléce. Prebiotika naprosto chybí v kravském mléce. Existuje více typů prebiotik, prebiotika typu GOS se pak nejvíce podobají prebiotikům v mateřském mléce. Prebiotika do kojeneckého mlíčka přidáváme, jelikož jsou obsažena i v mateřském mléce, jsou dokonce třetí nejvíce zastoupenou složkou v mateřském mléce. 

K hodnocení kojeneckého mléka je klíčová kvalita a poměr tuků v nich obsažených

Kojenecká výživa Loulouka je vyráběna vždy z plnotučného mléka z ekologické produkce (mléko je teprve během výrobního procesu odtučněno, za účelem zajištění stálosti a garance obsahu tuků ve všech vyrobených formulích a zároveň tak má tým Loulouka pod kontrolou kvalitu mlíčka a samotný proces odtučnění).
Typ tuků v dětských mléčných výživách je nesmírně klíčový. V mateřském mléce převažují nenasycené mastné
kyseliny nad těmi nasycenými. A stejně tak tým Loulouka postupoval při vytváření složení Loulouka mlíčka.
Loulouka mlíčko má vyšší zastoupení nenasycených mastných kyselin vůči těm nasyceným.
Mlíčko také obsahuje potřebné DHA, omega 3 mastné nenasycené kyseliny, které pocházejí z rybích tuků. Rybí tuky do dětského jídelníčku bezesporu patří, jsou to klíčové složky pro správný vývoj nervové soustavy dětí. Legislativa určuje, kolik musí dětská kojenecká mléka obsahovat DHA, nicméně se jedná jen o mléka do jednoho roku dítěte. Pro starší děti nejsou tyto normy dále ošetřeny. Loulouka tým nicméně na starších děti nešetří a ponechává v pokračovacím batolecím mléce stejně DHA jako v těch předchozích. Všechny tuky dohromady tvoří výbornou, přírodní mléčnou chuť.

Loulouka snížila počet možných alergenů

Loulouka používá ve svých výživách slunečnicový lecitin místo sójového lecitinu, mlíčko tak mohou konzumovat i miminka s alergiemi nebo intolerancí na sóju.

Loulouka mlíčka obsahují optimální poměry všech vitamínů a minerálů: 

  • Kyselinu listovou pro podporu normálního dělení buněk (správný růst a vývoj)
  • Vitamín A pro podporu dětské imunity, zraku za denního světla, a ochrany dětské kůže.
  • Vápník pro zdravý růst dítěte a vývoj jeho kostí.
  • Vitamín B12, který je klíčový pro správný vývoj nervové soustavy.
  • Železo, které přispívá k neurokognitivnímu vývoji dítěte. 
  • Vitamín D pomáhá absorbovat vápník, je klíčový pro růst a vývoj kostí.

Proč Loulouka neobsahuje palmový olej?

Ve formulích Loulouka nenaleznete palmový olej, který může u některých kojenců způsobovat sníženou absorpci nebo zadržování vápníku a tuků, snížený obsah kostních minerálů a tvrdší konzistence stolice. Místo palmového oleje, používáme kokosový olej, který obsahuje nasycené tuky středního řetězce a je dobře stravitelný. Neužívaní palmového oleje je pak také šetrný způsob, jak se chovat k životnímu prostředí

Vybrat si produkt Loulouka, znamená být šetrný k životnímu prostředí

  • Loulouka výrobky neobsahují palmový olej.
  • 98,5% složek mléka je z BIO produkce.
  • Mléko z malých švýcarských eko farem znamená také humánní zacházení se zvířaty
  • Během výroby se využívá veškeré odpadní teplo.
  • Velké balení 900g šetří obalový materiál a dopravu a je tak šetrnější k přírodě = Loulouka výrobky jsou tak udržitelné.

Kojení je nejlepším způsobem výživy pro Vaše miminko. Světová zdravotnická organizace WHO a UNICEF doporučují začít kojit do hodiny od porodu a kojit do 6 měsíců věku dítěte (během tohoto období, kdy se pouze kojí, není potřeba děti dále dokrmovat a podávat jim jiné tekutiny včetně vody). Frekvence kojení je čistě závislá na vyžádání miminka. Od šestého měsíce věku je doporučeno začít postupně s adekvátními příkrmy a kojit dál do dvou let věku a dále.

 

Zdroj:

Koletzko B., et al. Compositional requirements of follow-up formula for use in infancy: recommendations of an international expert group coordinated by the Early Nutrition Academy. Ann Nutr Metabol 2013;62(1):44-54
Koletzko B. Human milk lipids. Ann Nutr Metab 2016;69(suppl 2):28-40.
Koletzko B., et al. High protein intake in young children and increased weight gain and obesity risk. Am J Clin Nutr 2016;103:2:303-304.
Ben X.M., et al. Supplementation of milk formula with galacto-oligosaccharides improves intestinal
micro-flora and fermentation in term infants. Chin Med J (Engl) 2004;117(6):927-931.
Suthutvoravut U., et al. 2015. For toddlers 12 – 36 months.
Vandenplas Y., et al. Oligosaccharides in infant formula: more evidence to validate the role of prebiotics. Br J Nutr 2015;113:1339-1344. Greenpalm.org

Články k tématu BIO Loulouka – pokračovací kojenecká a batolecí výživa

  • Zažívací a střevní potíže dětí bývají častým tématem diskuzí mezi maminkami a také návštěv u pediatra. Důvodem bolení bříška a pláče u miminek může být kojenecká kolika, u větších dětí způsobuje problémy nevhodný jídelníček. Jak nadýmání u dětí řešit?
  • Epilepsie u dětí – příznaky a léčba

    Epilepsie u dětí – příznaky a léčba

    · 13 minut čtení
    Epilepsie a záchvaty se mohou vyvinout u každého člověka v jakémkoli věku a bohužel se běžně vyskytují již u novorozenců. Prodělání záchvatu však ještě nemusí znamenat rozvoj epilepsie. Jak poznat epileptický záchvat? Co může vyvolat epilepsii a jaké jsou zásady správné léčby? Odpovědi na tyto otázky včetně návodu, jak postupovat, pokud jste svědkem epileptického záchvatu u dítěte, jsme pro vás...
  • Strach a úzkost u dětí

    Strach a úzkost u dětí

    · 12 minut čtení
    Úzkosti se nevyhýbají ani dětem. Zatímco běžné „dětské strachy“ patří ke správnému vývoji, úzkostné poruchy znesnadňují dítěti cestu životem. Jak se úzkosti u dětí projevují a v čem je ohrožují? Jaké jsou zásady léčby? Jakým způsobem mohou rodiče dítěti s jeho strachy pomoci a lze jim účinně předcházet?