Co na BEBELO® Milk říkaly maminky (a miminka)?

10. 5. 2022 · 7 minut čtení

Můžete vybrat „nejlepší“ kojenecké mléko, ale když vašemu dítěti nebude chutnat, tak s tím stejně nic neuděláte. Taková je realita. Proto jsme provedli spotřebitelské testování BEBELO® Milk, která jsou exkluzivně k dostání v našich lékárnách Dr. Max. Zajímalo nás, jak na ně děti skutečně reagují, jak jsou spokojené a jak toto kojenecké mléko hodnotí samy maminky. Přečtěte si, jak to dopadlo.




Testování dopadlo to velmi dobře. 98 % maminek bylo spokojených s BEBELO® Milk 2 a 3. To je pro nás nesmírně důležitý výsledek, ale rozhodně není tím nejzajímavějším, co si můžete v tomto článku přečíst. Pojďme začít od začátku.

Koho a na co jsme se ptali ?

Testu se zúčastnilo celkem 58 maminek. ty byly podle věku jejich dětí rozděleny do dvou skupin, které testovaly BEBELO® Milk 2 (6–12 měsíců věku děťátka) a BEBELO® Milk 3 (12–36 měsíců).


Zeptali jsme se na následující:

  • Jaké složky kojenecké a batolecí mléčné výživy jsou pro vás maminky důležité?
  • Jak je vaše spokojenost se složením BEBELO®Milk?
  • Jak podle vás mléko chutná a voní?
  • Jak jste byly spokojené s balením, rozpustností, případně dalšími detaily?

Chtěli jsme zjistit, jak maminky o mléčné výživě obecně uvažují, zda je rozdíl v preferencích mezi maminkami dětí do 1 roku a dětmi ve věku 1 až 3 roky, jak vybírají, podle čeho hodnotí, na koho (nebo co) dají při výběru. Zajímali nás veškeré parametry. A naše maminky? Ty byly skvělé. Přemýšlely, hodnotily, sepisovaly, pozorovaly, porovnávaly a věnovaly svůj čas tomu, abychom my zjistili, jak si BEBELO® Milk skutečně vede. Za to jim patří obrovský dík. Obrovský!


Chutnalo dětem BEBELO® Milk?

A jak byla jednotlivá miminka spokojena?


Stravitelnost: Jak „sedlo“ BEBELO® Milk našim 58 dětem?

„Neměl problém, mlíčko mu chutná a každé ráno běží pro lahvičku, ať mu jej udělám.“

„S konzumací ani po ní jsme žádné problémy neměli.“

„Vše v naprostém pořádku, žádné ublinkávání ani bolení bříška, za mě super.“

U dvou dětí se v prvních dvou dnech objevily mírné zažívací potíže, podle popisu maminek ale zase rychle odezněly s tím, jak si děti na nové mléko zvykly.

„Asi jen první 2 dny plakal kvůli bříšku, ale pak úplně v pohodě. I méně zvracel než při naší první značce.“

„První dva dny měl syn průjem, ale další dny si tělo zvyklo a bylo vše v pořádku.“


Složení: velká a důležitá kapitola testování

Mateřské mléko je tím nejlepším, co může dítě dostat. A pokud již kojení není z nějakého důvodu možné, každé mamince záleží na tom, aby děťátko dostalo vše, co potřebuje pro správný růst a vývoj.

Jaké složky kojeneckého a pokračovacího batolecího mléka jsou pro maminky ty skutečně důležité?


Vidíme, že základní složky BEBELO® Milk jsou právě ty, které považují za velmi důležité nebo důležité i maminky z našeho testování.

Proto se přímo nabízí otázka, zda jsou spokojené se složením BEBELO® Milk. Dotazované složky, navíc bez palmového oleje, totiž nabízí právě BEBELO® Milk.

40 respondentek s dětmi do 1 roku: BEBELO® Milk 2 a 18 respondentek s dětmi do 3 let: BEBELO® Milk 3

 


Třetí zásadní parametr: cena

V ideálním světě by na ceně za výživu pro toho nejdůležitějšího človíčka na světě nemělo vůbec záležet. Jenomže když kupujete „x“ krabic za měsíc, všímáte si každé desetikoruny na cenovce, to je pochopitelné.

I ve výsledcích našeho testování zaznamenáváme vyšší citlivost na cenu u maminek malých dětí, které kupují mléčnou výživu ve větším množství a častěji, než u maminek větších dětí, pro které je mléčná výživa je jednou z mnoha složek denního jídelníčku. Neznamená to automaticky, že maminky menších dětí preferují cenově dostupnější produkty, spíše si ceny více všímají. A maminky starších dětí zase tolik nehledí na cenu.


A jak byly naše maminky spokojené s cenou BEBELO® Milk? Výsledek zahrnuje všech 58 respondentek.


Chuť a vůně

i malé děti mají své chuťové preference (a taky svou hlavu), a když mléko nechtějí, tak ho do nich nedostanete ani za nic. Nemusí to mít vůbec žádnou racionální příčinu, mléko skutečně může být velmi kvalitní a může chutnat všem dětem v okolí, ale když vašemu dítěti nechutná nebo mu nedělá dobře, musíte vyzkoušet jinou značku.

U 58 malých respondentů jsme proto celkem přirozeně očekávali, že některé z dětí zkrátka bude mléko odmítat. I přes některé počáteční problémy však BEBELO® Milk nakonec přijalo všech 58 dětí. To je potěšující výsledek.

Jaké byly komentáře maminek ke stravitelnosti?

„Můj 13m syn byl po mlíčku BEBELO naprosto spokojené miminko s plným bříškem. Žádné potíže, naopak.“

Maminek jsme se pak podrobně vyptaly ještě na hodnocení chuti a vůně, i tady získalo BEBELO® Milk vysoké hodnocení. Celkem v obou testovacích skupinách:



Jaké další detaily jsou důležité? Materiál, ze kterého je vyrobeno balení? Velikost balení? Zeptali jsme se na všechno.

Každý zohledňuje a upřednostňuje něco jiného. Navzdory této rozmanitosti je celková spokojenost s balením na úrovni 84 %. To považujeme za skvělou vizitku!


Doporučily by naše respondentky BEBELO® Milk?

Po reálné zkušenosti s BEBELO® Milk, když víte, co mléčná výživa obsahuje, zda dítěti chutná, jestli mu dělá dobře na zažívání, zkrátka když opravdu poznáte produkt BEBELO® Milk, doporučili byste jej známým?

Nikdo si totiž netroufne svým blízkým vychválit něco, o čem není přesvědčený, že je to dobrý a kvalitní produkt.

Maminky s dětmi do 1 roku – BEBELO® Milk 2 a Maminky s dětmi do 3 let – BEBELO® Milk 3



Osobní komentáře maminek – respondentek


Necháváme je v nezměněné podobě tak, jak je maminky napsaly. Začtěte se.

„První mléko jsme připravovali výhradně z mléka jiné značky a od 6m jsme začali hned s BEBELO mlékem, musím říct, že jsem testovala s naší Jindřiškou, chtěla jsem vědět, jak chutná, jak je mazlavé, voní, ale třeba jak se vypere z trička. V porovnání BEBELO vyšlo lepší než jiná značka, rozpustnost je tak plus minus stejná, občas se nám vytvořil takový knedlíček, který potřeboval další rozmíchání. Složení mlék mi přišlo úplně stejné, nejsem lékař, ale jako matka jsem viděla všechny položky mléka, které jsme doposud používali, i v BEBELO mléku, ve stejných množstvích, což beru jako velké plus, protože když k tomu vezmeme v potaz cenu, tak nechápu, proč jsem kupovala tu jinou značku, když BEBELO mi nabízí to samé za rozumnější peníz. Spotřeba mléka je obrovská, a proto je důležité brát v potaz i cenu. Radši nebudu ani počítat, kolik jsem mohla ušetřit, kdybych na BEBELO mléko najela hned v porodnici.

Moc děkuji za testování, bylo to super a my víme, že u BEBELO Milk zůstaneme (dokud dítě nezačne protestovat – protože i to se může časem stát).“
---
„Vzhledem k tomu, že již jsme zvyklí na mléko jiné značky, tak nás mlíčko BEBELO mile překvapilo a synovi chutnalo. V porovnání složení ještě by bylo možné zlepšení, ale i tak za cenu mlíčko splní účel.“
---
„Mléko synovi chutnalo, i složení je dobré, a jelikož jsem zastánce toho, že se UM nemá moc měnit, pokud sedí dítěti, tak v něm budeme nejspíše pokračovat, ale stále hlavně kojíme a máme hlavně na dokrmování.“
---
„Celkově hodnotím mléko od BEBELO jako výborné pro jeho složení, chuť a vůni.“
---
„Mléko nás mile překvapilo, dobře se rozpouští, nepění, syna nenadýmá.“
---
„Mlíčko syn přijal bez problémů. Žádné negativní reakce (zácpa, bolení bříška, ...) jsem nezaznamenala.“
---
„Vzhledem k tomu, že značku BEBELO používáme od narození, protože dcera nikdy nebyla kojena, pokračovací mléko BEBELO Milk 2 pro nás byla jasná volba. U dnes již 4 starších dětí, které taky nebyly nikdy kojené ze zdravotních důvodů na straně matky, jsem používala konkurenční značky. Každé dítě mělo jinou značku, opravdu mám s čím srovnávat. Doma používáme stroj na přípravu kojeneckého mléka. Mléko BEBELO má skvělou rozpustnost nejen ve stroji, ale i v mléce dělaném ručně podle pokynů uvedených na obale. Za celou dobu užívání mléka netrpěla dcera zažívacími problémy. Ve srovnání s konkurencí u předchozích dětí je BEBELO naprostý top. Cena je přijatelná, řekla bych průměrná. Naše rozhodnutí pro BEBELO ještě před porodem bylo právě kvůli složení. BEBELO doporučuji všem svým známým, kteří nemohou miminko nadále kojit. Spokojené bříško a veselé dítko, přesně tak bych popsala pokračovací mléko BEBELO Milk 2. Dr. Max nás tímto výrobkem velmi potěšil a teď už je pro nás BEBELO samozřejmostí, bez které by si naše holčička neuměla představit den.“
---
„Po vyzkoušení mléka BEBELO, dcera jiné už nechce.“
---

58 maminek se svými dětmi vyzkoušelo BEBELO® Milk. Využijte jejich zkušeností a vyzkoušejte nové pokračovací kojenecké nebo batolecí mléko BEBELO® Milk i pro svoje děťátko.

BEBELO® Milk si můžete koupit v každé lékárně Dr. Max nebo objednat v našem e-shopu drmax.cz, po přihlášení své Karty výhod Dr. Max máte dopravu až domů zdarma.


Články k tématu Co na BEBELO® Milk říkaly maminky (a miminka)?

  • Těhotenská cukrovka

    Těhotenská cukrovka

    · 4 minuty čtení
    Nepříjemný test po 24. týdnu těhotenství a spousta mýtů kolem, to je těhotenská cukrovka. Co přesně ji způsobuje, jaké k ní máte předpoklady a jak vám může změnit těhotenství, se dozvíte v novém článku. 
  • Přehledné informace k očkování dětí

    Přehledné informace k očkování dětí

    · 7 minut čtení
    Která očkování jsou u dětí povinná a která si můžete zvolit? Kdy očkování začíná, co je potřeba vědět předem a na co se připravit po očkování? Přehledné informace o očkování dětí včetně očkovací tabulky vám přinášíme v našem článku.
  • Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    · 6 minut čtení
    Bolavá prsa a horečky. Zánět mléčných žláz je onemocnění, které může při neléčení znemožnit další kojení dítěte a v extrémních případech končí na operačním sále. Proč a jak zánět v prsu vzniká , jak se mu dá předcházet, jak jej rozpoznat a jak ho řešit, píše Dr. Max BABY.