Čokoládové pusinky
15. 8. 2022
· 2 minuty čtení
Je libo sladký polibek po obědě? Mrkněte na náš recept na jednoduché a lehké čokoládové pusinky, kterými potěšíte nejen sami sebe, ale určitě i každou rozmlsanou návštěvu.
Postup přípravy:
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Nemusíme rozmíchat úplně, pusinky mohou zůstat žíhané. Ze směsi tvarujeme pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou pusinky a pečeme při 100 °C cca 30 minut. Troubu vypneme a pusinky ještě necháme v troubě dosušit.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci (1 ks = cca 2 g):
40 kJ, 1 g sacharidů, 0,3 g bílkovin, 0,5 g tuků, 0,2 g vlákniny, 0,9 g cukrů, 0,3 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli
Články k tématu Čokoládové pusinky
Avokádová pomazánka s fazolemi
· 1 minuta čteníAvokádo je fascinující potravina. Má v sobě tolik procent tuku, jako třeba máslo, přitom se však jedná o „zdravé“ tuky a lze jej tak do diabetické diety doporučit. Vyzkoušejte avokádo v kombinaci s fazolemi.Celozrnné špagety s mrkvovým ragú, ricottou a pistáciemi
· 1 minuta čteníŠpagety s pěkně vláčnou sýrovou omáčkou mají obvykle glykemický index až do nebes. My jsme pro vás připravili variaci italského receptu, po které nebudete potřebovat první pomoc.Ovocná zmrzlina ze skyru
· 2 minuty čteníJednoduché věci bývají obvykle nejlepší: rozmixované ovoce a druh mléčného výrobku, který obsahuje minimum tuku a cukru. Severský skyr je skvělou alternativou klasického jogurtu a ocení ho jak diabetici, tak lidé, kteří by rádi shodili nějaké to kilo.