Dia recepty

  (38)
  • Smoothie pro diabetiky

    Ovoce a zelenina mají v našich jídelníčcích důležité místo. Přečtěte si pár rad, jak zacházet s ovocem při diabetu a vychutnejte si lahodné smoothie nápoje.
    Smoothie pro diabetiky
  • Rýžové placičky s tuňákem a olivami

    Naše rýžové placky s tuňákem a olivami potěší každého, kdo hledá lehký, jednoduchý a osvěžující oběd nebo svačinu. Pohladíte své chuťové pohárky a přitom vám z nich nebude těžko, navíc tak můžete výborně spotřebovat zbytky uvařené rýže.
    Rýžové placičky s tuňákem a olivami
  • Chlebíček s fazolovou pastou, opečenými paprikami a uzenou makrelou

    Lámete si hlavu nad tím, co si přichystat k svačině? Už nemusíte, přinášíme vám totiž inspiraci na originální chlebíčky, které si zamiluje každý člen vaší rodiny.
    Chlebíček s fazolovou pastou, opečenými paprikami a uzenou makrelou
  • Čokoládové ovesné placičky

    Je to dezert ke kávě? Je to sladká snídaně? Je to svačina na cesty? Sladké ovesné placičky mohou být čímkoliv. Díky bohatému obsahu vitamínů, minerálních látek a antioxidantů v ovesných vločkách i v burácích navíc získáte chutnou porci zdravých surovin.
    Čokoládové ovesné placičky
  • Crumble s lesním ovocem

    Crumble je anglický kulinářský termín pro nám v Česku důvěrně známou drobenku. Tento recept se od drobenkového koláče ovšem trošku vzdaluje. Každá porce se peče samostatně v dezertní zapékací mističce a klasické těsto zde nenajdete. Přesto je crumble rece
    Crumble s lesním ovocem
  • Ovocná zmrzlina ze skyru

    Jednoduché věci bývají obvykle nejlepší: rozmixované ovoce a druh mléčného výrobku, který obsahuje minimum tuku a cukru. Severský skyr je skvělou alternativou klasického jogurtu a ocení ho jak diabetici, tak lidé, kteří by rádi shodili nějaké to kilo.
    Ovocná zmrzlina ze skyru
  • Ořechové kuličky z cizrny

    Oslaďte si trochu život, náš tip na další dobrotu se vám bude do pusy kutálet skoro sám. Kuličky z nízkosacharidového cizrnového těsta a ořechů jistě u odpolední kávy potěší všechny mlsouny.
    Ořechové kuličky z cizrny
  • Zmrzlinové jahodové sendviče

    Klasická zmrzlina má doslova raketový glykemický index, ale když si ji vyrobíte doma, a ještě k ní doplníte „dlouhé cukry“, můžete si ji v rozumné porci dopřát také.
    Zmrzlinové jahodové sendviče