Hráškové krokety se sýrem

11. 8. 2022 · 1 minuta čtení

Zelený hrášek je nejen výborným zdrojem bílkovin a vitaminu C, ale navíc má přirozeně nasládlou chuť a na talíři krásně vypadá. A když ho smícháte s trochou sýra a rýže, výsledným kroketám odolá málokterý mlsoun.



Hráškové krokety se sýrem

Hráškové krokety se sýrem

⏳ Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na 4 porce:

✔️ 150 g uvařené rýže (nejlépe natural)
✔️ 90 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
✔️ 1 vejce
✔️ 35 g žervé
✔️ 30 g nivy
✔️ 10 g strouhanky
✔️ 10 ml řepkového oleje
✔️ sůl
✔️bílý pepř


Postup přípravy:

Uvařenou rýži rozmixujeme společně s hráškem, do směsi přidáme žervé, vejce, sůl a bílý pepř a vymícháme v hladkou a pevnou hmotu. Z takto připravené hmoty tvarujeme kuličky, do každé zabalíme malý kousek nivy (nebo jiného sýra). Hotové kuličky obalíme ve strouhance, lehce pokapeme olejem (nebo postříkáme olejem ve spreji) a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 185 °C cca 15 minut dozlatova.

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty na 1 porci (3 krokety):

680 kJ, 16 g sacharidů, 7 g bílkovin, 8 g tuků, 2 g vlákniny, 1 g cukrů, 4 g nasycených mastných kyselin, 0,7 g soli


Články k tématu Hráškové krokety se sýrem

  • Mnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?
  • Zeleninové jednohubky

    Zeleninové jednohubky

    · 1 minuta čtení
    Pořádáte menší oslavu, čekáte hosty, nebo jen chcete nějaké zobání k večernímu filmu? Mrkněte na náš tip na zeleninové jednohubky. Tuto jednoduchou, křupavou a osvěžující svačinku zejména v teplých dnech ocení nejen diabetici, ale i vaši všežraví přátelé.
  • Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky

    Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky

    · 1 minuta čtení
    Také vám dokáže zvednout náladu něco tak jednoduchého, jako je vůně domácí pomazánky a zvuk křupavého celozrnného pečiva? Mrkněte na náš další recept, ve kterém využijeme všestrannosti pohanky a prověřené kombinace rajčat s bazalkou.