Proč sáhnout po dětské BIO výživě Salvest

2. 5. 2021 · 8 minut čtení

První dětskou výživu začala estonská firma Salvest produkovat už v roce 1946. Od té doby nasbírala bezpočet cenných zkušeností, které spolu s vědeckými poznatky o výživě promítá také do šetrných výrobních postupů tak, aby v ní zůstalo zachováno co nejvíce potřebných živin. Její portfolio dnes zahrnuje produkty pro děti i pro dospělé, přičemž základ všech receptur tvoří kvalitní lokální suroviny v BIO kvalitě. Unikátní receptury dětské výživy navíc vznikají pod dohledem uznávané estonské pediatričky Reet Raukas a jsou vyladěny tak, aby vyhovovaly potřebám citlivých bříšek miminek.


Proč sáhnout po dětské BIO výživě Salvest?
Značka Salvest nabízí v BIO kvalitě dětské příkrmy, polévky, ovocné kapsičky i nápoje.

Příkrmy a svačinky obohacují děti i dospělé

Salvest zastřešuje kvalitu značek jednotlivých produktových řad, které pečlivě kontroluje a hlídá je. Pod značkou Põnn ručí za kvalitu kojeneckých a dětských příkrmů, Muuti nese označení dětských ovocných kapsiček, vydatné svačinky pro dospělé a děti najdete pod značkou Smushie. Všechny použité suroviny pocházejí z udržitelné produkce lokálních farmářů ve vzdálenosti maximálně 100 km od továrny, kde se zpracovávají. Díky tomu se snižuje objem pohonných hmot nutných na přepravu, a především se snižuje uhlíková stopa. To proto, aby naše planeta mohla lépe dýchat.

Benefity výrobků Salvest

  • BIO kvalita
  • Prvotřídní suroviny od lokálních farmářů v Estonsku
  • Bez přidaného cukru a barviv
  • Bez konzervantů
  • Šetrný přístup k přírodě a udržitelná výroba
  • Praktická balení

Dětská výživa vzniká pod dohledem přední pediatričky

Na receptury dětské výživy Põnn a Muuti dohlíží mezinárodně uznávaná dětská lékařka Reet Raukas. Ta mimo jiné hlídá, aby obsahovaly dostatek živin, které děti daného věku potřebují. A nejen to, všechny receptury jsou vytvořeny tak, aby odpovídaly nejpřísnějším nárokům citlivých bříšek miminek, a pokud kojenci přecházejí na pevnou stravu, aby byl přechod z mlíčka naprosto bezproblémový jak pro ně, tak pro jejich rodiče. Zkrátka aby vše proběhlo naprosto hladce a rodiče nemuseli řešit žádné komplikace.

V jednoduchosti je síla

Snaha o co nejméně komplikací se odráží i v samotných receptech. Jsou ve své podstatě velmi jednoduché. Proč? Protože kromě toho, že i zde platí, že nejdokonalejší věci bývají prosté, jsou také velice snadno čitelné. Pokud by se vyskytl nějaký problém, je velice jednoduché konkrétní surovinu z dětského jídelníčku vyřadit. Na jedné straně si firma zakládá na jednoduchosti, na druhé straně ale nepodceňuje ani inovativní přístupy protože inovace jsou hybnou silou pokroku. Některé receptury proto neustále ladí k naprosté dokonalosti, zatímco jiné už desítky let zůstávají stejné. Protože dokonalejší už zkrátka být nemůžou.


Produktové řady Salvest

Dětské příkrmy Salvest jsou k dostání ve skle i v praktické uzavírazelné kapsičce.
Dětské příkrmy Salvest Põnn pořídíte ve skle i v praktické uzavíratelné kapsičce pro kojence už od 4 měsíců.

Põnn

Kojenecké a dětské příkrmy Põnn obsahují výhradně ovoce a zeleninu v kvalitě BIO. Na jejich recepturu dohlíží přední estonská pediatrička Reet Raukas a nehledejte v nich žádné umělé konzervanty ani zbytečné přidané cukry. Pochutnávat si na nich můžou kojenci už od ukončeného 4. měsíce, ale jsou ideální svačinkou i pro starší děti.

Rodičovství je v první řadě radost, ovšem také starost. Značka Salvest to moc dobře ví, a proto se rodičům snaží prostřednictvím všech svých 200 druhů produktů co nejvíc pomáhat. Kapsičky jsou vybaveny praktickým uzávěrem, který rodiče ocení ve chvíli, kdy ji dítě celou nesní. Není nic jednoduššího, než ji znovu uzavřít a nechat na později.

Dětské příkrmy Põnn nabízí společnost Salvest nejen v oblíbených kapsičkách, tak i ve skleničce. Zatímco při recyklaci plastů není možné dodržet přísné hygienické limity pro balení potravin (i při sebelepším omytí plastů v nich vždy nějaká nečistota zůstane, takže se musí použít pro jiný výrobek, než je obal pro potraviny), u skla tomu díky způsobu recyklace není. Mimochodem, to je jeden z důvodů, proč se i výrobci nápojů pro dospělé v současnosti opět vracejí ke skleněným lahvím.


Dětská výživa Salvest nabízí také velmi oblíbenou řadu ovocných kapsiček Muuti.
Ovocné kapsičky Muuti jsou přirozeně bezlepkové a bezlaktózové.

Muuti

V ovocných kapsičkách Muuti najdete pouze vyzrálé BIO ovoce. Proto do nich už není zapotřebí přidávat žádný další cukr. Podle použitého ovoce si na nich můžou pochutnávat mlsouni od 6, 8 nebo 12 měsíců. Díky 110gramovému balení s praktickým uzávěrem jsou ideální nejen na doma, ale také na cesty nebo jako chutná svačina na procházky.

Salvest se rodí v čistém prostředí

Estonsko patří k zemím s nejčistším ovzduším na světě. Spolu s Finskem a Irskem splňuje přísnější doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO), které se týká koncentrace prachových částic v ovzduší. Nízká koncentrace obyvatel a čistý vzduch je to, co umožňuje tamním farmářům produkovat ty nejlepší produkty v BIO kvalitě. Salvest je od nich odebírá a používá do své kojenecké a dětské výživy. Tu si díky její kvalitě oblíbily děti i rodiče v mnoha zemích světa. Kromě kvality a vyladěných receptů odrážejících potřeby dětí si výživa Salvest získala oblibu také díky praktickému balení, které umožňuje rychlou a pohodlnou konzumaci. Snahou všech, kteří ji vytvářejí, je, aby si každý mohl snadno a pohodlně pochutnat na kvalitních a chutných pokrmech.


Dětská výživa Salvest nabízí také lahodné nápoje bez přidaného cukru.
Smushie smoothie neobsahují žádný přidaný cukr, umělé konzervanty, příchutě ani aromata.

Smushie

Díky praktickému uzávěru na kapsičce nemusíte lahodnou ovocnou svačinku spořádat vždycky najednou. Zkrátka ji znovu uzavřete, vrátíte do kabelky a zásobárnu potřebné energie máte vždy po ruce, třeba až do večera. Ovocnou složku v ní doplňují superpotraviny, které jí dávají další přidanou hodnotu. Pořádnou porci prospěšných látek tak získáte například ze spiruliny nebo chia semínek. To vše samozřejmě v BIO kvalitě, bez přidaného cukru, umělých barviv a konzervantů. Pro ekologicky smýšlející maminky je k dispozici také varianta ve skle.

Produkty vznikají v souladu s přírodou

Kvalita, odpovědnost a úcta k přírodě je to, co značku Salvest prostupuje a je v ní hluboce zakořeněno coby DNA odpovědnosti za celou naši planetu. Pro rodiče, kteří požadují kvalitu a jsou ochotni slevit ze své pohodlnosti, dodává na trh dětskou výživu balenou ve skle. Z hlediska ekologie jde o jeden z nejšetrnějších způsobů balení, který používaly už naše babičky. Pokud se sklo po jeho použití správně vytřídí a zrecykluje, je možné jej jako obalový materiál používat na rozdíl od plastů prakticky do nekonečna