Zdravé letní osvěžení

27. 7. 2020 · 3 minuty čtení

K pohodě letních dní patří i osvěžující drinky. V současné době jsou velkým trendem nealkoholické koktejly, na kterých si může bez obav pochutnávat celá rodina včetně dětí, které můžete zapojit i do přípravy. Při letním posezení s přáteli zase koktejly bez alkoholu přivítají třeba řidiči.

Při míchání zdravých koktejlů se fantazii meze nekladou, můžete kombinovat složky dle libosti a chuti. V naší nabídce najdete spoustu zajímavých BIO šťáv a nápojů (rakytník, goji, aronie, noni, granátové jablko…), které poslouží jako vynikající ingredience pro osvěžující letní nápoje plné vitamínů a dalších prospěšných složek. V případě, že budete koktejly chtít podávat i dětem, ověřte, od jakého věku jsou vámi zvolené přísady vhodné a nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Pro inspiraci vám přinášíme dva tipy na letní drinky, které budou nejen výtečně chutnat, ale navíc prospějí zdraví.

Vitaminová rakytníková bomba

Koktejl

Víte, že kromě vitamínu C obsahuje rakytníkový džus také velké množství betakarotenu? To z něj dělá ideální nápoj na léto, protože připraví vaši pokožku na pobyt na slunci. A to vše ve velmi příjemné osvěžující podobě. I pro ty, kteří nepatří k milovníkům specifické chuti rakytníku, je jeho kombinace s pomerančovým džusem, vodou, grepem a mátou překvapivě lahodná. 

Přísady

25 ml rakytníkového džusu

100 ml čerstvého pomerančového džusu

Grapefruit

Několik lístků máty

Voda, led

Postup

Ve sklenici smícháme rakytníkový a pomerančový džus. Přidáme nadrcené lístky máty, plátek grepu, led a podle chuti dolijeme vodou, můžeme i perlivou. Vhodný i pro děti od 3 let.

Osvěžující elixír mládí s goji

Goji

Goji neboli plody kustovnice čínské jsou v tradiční čínské medicíně je považovány za elixír mládí, zdraví a krásy. Díky vysokému obsahu přírodních antioxidantů mají schopnost pohlcovat v těle volné radikály, které vznikají při oxidačním stresu, a pomáhají tak zpomalovat proces stárnutí. Vychutnejte si náš lahodný koktejl s goji džusem, ideální pro vlahé letní podvečery.

25 ml goji džusu

100 ml čerstvého pomerančového džusu

Rozmarýn

Voda, led

Postup

Goji i pomerančový džus nalijte společně do sklenice Přidejte čerstvý rozmarýn, led a podle chuti doplňte vodou.


Články k tématu Zdravé letní osvěžení

  • Úžeh a úpal - příznaky a první pomoc

    Úžeh a úpal - příznaky a první pomoc

    · 8 minut čtení
    Dostat úžeh není v horkých a slunečných letních dnech vůbec těžké. Úpal nás však může potkat nejen v létě, ale také při dlouhé cestě v dusném autobuse nebo při pobytu v místnosti, kde je horko.
  • Jaká je správná ochrana před sluncem?

    Jaká je správná ochrana před sluncem?

    · 5 minut čtení
    Mnoho lidí touží v letních měsících po krásném opálení. A právě dovolená a cestování je nejčastější možností, jak „chytnout bronz“. Je však třeba mít na paměti, že ne každé opálení je zdravé. Při pobytu na slunci je důležité chránit kůži před účinkem ultrafialového záření a současně dodržovat základní pravidla správného slunění.
  • Pro zdravou imunitu celé rodiny

    Pro zdravou imunitu celé rodiny

    · 6 minut čtení
    Nástup do školy či školky, sychravý podzim i dlouhé zimní měsíce jsou tradičně obdobími, kdy je třeba více dbát na ochranu před viry a nachlazením. Správně fungující imunitní systém je totiž klíčem k prevenci infekčních onemocnění nebo k jejich lehčímu průběhu. Jak nejlépe imunitu podpořit?