Zmrzlinové jahodové sendviče

28. 7. 2022 · 1 minuta čtení

Klasická zmrzlina má doslova raketový glykemický index, ale když si ji vyrobíte doma, a ještě k ní doplníte „dlouhé cukry“, můžete si ji v rozumné porci dopřát také.



Zmrzlinové jahodové sendviče

Zmrzlinové jahodové sendviče

TIP: Moderní mrazáky mívají jednu nízkou zásuvku na led. To je přesně výška na tuhle dobrůtku a můžete si být jisti, že se nepatrnou manipulací nepromění v drť.

⏳ Doba přípravy: 10 min

Ingredience na 8 porcí:

Těsto:
✔️ 140 g celozrnných sušenek
✔️ 160 g čerstvých nebo mražených jahod
✔️ 20 g jahodového džemu
✔️ 60 g ricotty


Postup přípravy:

Mražené jahody rozmixujeme společně s ricottou a jahodovým džemem. Pokud použijeme čerstvé jahody, dáme připravenou směs zmrznout.

Připravenou zmrzlinou plníme sušenky, můžeme ihned konzumovat nebo dáme do mrazáku, v případě druhé varianty necháme před konzumací trochu rozmrznout. Sušenky vybíráme celozrnné s co nejnižším obsahem cukru, případně si můžeme upéct vlastní.

Přejeme dobrou chuť!

Nutriční hodnoty na 1 porci:

410 kJ, 15 g sacharidů, 2 g bílkovin, 3 g tuků, 2 g vlákniny, 6 g cukrů, 0,6 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli


Články k tématu Zmrzlinové jahodové sendviče

  • Mnoho lidí si myslí, že diabetici musí ze svého jídelníčku zcela vyloučit sacharidy. Není ale cukr jako cukr. Které typy sacharidů tedy při cukrovce omezit či úplně vynechat a kterých se naopak bát nemusíte? A jak celkově upravit diabetický jídelníček?
  • Zeleninové jednohubky

    Zeleninové jednohubky

    · 1 minuta čtení
    Pořádáte menší oslavu, čekáte hosty, nebo jen chcete nějaké zobání k večernímu filmu? Mrkněte na náš tip na zeleninové jednohubky. Tuto jednoduchou, křupavou a osvěžující svačinku zejména v teplých dnech ocení nejen diabetici, ale i vaši všežraví přátelé.
  • Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky

    Rajčatovo-bazalková pomazánka z pohanky

    · 1 minuta čtení
    Také vám dokáže zvednout náladu něco tak jednoduchého, jako je vůně domácí pomazánky a zvuk křupavého celozrnného pečiva? Mrkněte na náš další recept, ve kterém využijeme všestrannosti pohanky a prověřené kombinace rajčat s bazalkou.