Úvod
ES Himalájská sůl ČERNÁ se těží v sopečných oblastech Pákistánu. Zde se jí říká Kala Namak. Má unikátní černo-růžovo-šedou barvu, která je ovlivněna obsaženými minerály, zejména železem. Himalájská sůl se používá především v letním období pro svůj ochlazující účinek.
Použití:
Himalájská sůl černá se skvěle hodí k pokrmům indické a veganské kuchyně. Můžete ji používat pro dochucení omáček, chutney nebo polévek.
Složení:
Himalájská vulkanická sůl.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energetická hodnota: 0 kJ/0kcal. Tuky: 0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g z toho cukry: 0 g. Vláknina: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sodík: 98 mg.
Země původu: Pákistán