Úvod
Cizrna nebo také římský hrách se čím dál častěji objevuje i v českých kuchyních. Luštěninu s příjemnou oříškovou chutí lze přidat do polévek, salátů nebo využít jako přílohu podle fantazie. Díky svému nutričnímu složení je cizrna považovaná za jednu z nejzdravějších luštěnin. Je zdrojem bílkovin a nechybí v ní ani cenné minerální látky. Z cizrny pečlivě uvařené do měkka se připravuje tradiční pomazánka hummus. Je základem smažených kuliček – falafelů, do kterých se naopak používá cizrna pouze namočená ve vodě.
Hlavní vlastnosti:
- luštěnina s příjemnou chutí
- obsahuje 20 % bílkovin
- široké využití do polévek, salátů i pomazánek
Složení
100% BIO Cizrna. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Použití
Cizrnu přeberte a namočte do vody na cca 8-12 hodin, ideálně přes noc. Před vařením důkladně propláchněte a ve vodě vařte do měkka cca 40-60 minut. Doba vaření je závislá na délce namáčení a čerstvosti cizrny. Během vaření sbírejte pěnu z povrchu.