Úvod
Pepř černý, bílý i zelený pocházejí ze stejné rostliny Pepřovníku černého (Piper nigrum). Jsou to plody v různém stupni zralosti. Bíly cejlonský pepř je ostřejší i výraznější než pepř černý. Dodává pokrmům jemnou, lehce ostrou a kořeněnou chuť. Od černého a zeleného pepře se liší tím, že je zbaven slupky, obsahující cukr. Z tohoto důvodu nemá nasládlé aroma a mnohem intenzivněji vnímáme čisté pepřové aroma. Pepř bílý nejčastěji používáme mletý, jelikož je velmi tvrdý. Hlavní využití má zejména ve smetanových a sýrových omáčkách. Pepř má vedle chuťových vlastností také příznivé účinky na zdraví.
Hlavní vlastnosti:
- Pepř černý přispívá k normálnímu trávení
- přispívá ke zdraví jater
- podporuje normální činnost nervového systému
- působí jako antioxidant
Složení
Pepř bílý celý BIO 100%
Upozornění
Skladujte ve vzduchotěsné, dobře uzavřené nádobě na suchém a temném místě bez přístupu slunečního svitu. Pečlivě uzavírejte. Není určeno dětem do 3 let. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí.