Bezlepkové mouky

  (26)
Seřadit podle
  • 5.0
    (1)
    Hodí se na přípravu kaší, moučníků, ale i na zahušťování omáček.
  • Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin.
  • 5.0
    (3)
    Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • 5.0
    (2)
    Po smíchání s tekutinou nabobtná, hodí se tak k zahušťování i pečení..
  • 5.0
    (1)
    Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
  • Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
  • Přirozeně bezlepková mouka vhodná k přípravě kaše i k zahuštění omáček.
  • Tato mouka neobsahuje lepek, je výborná na pečení i zahuštění pokrmů.
  • 5.0
    (1)
    Bezlepková kokosová mouka s nádhernou vůní a originální chutí.
  • 4.0
    (2)
    Bezlepková rýžová mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
Bezlepkové mouky

Bezlepkové mouky

Ať už máte celiakii nebo se lepku z principu vyhýbáte, bez bezlepkové mouky se zkrátka neobejdete. Sjejí pomocí lze upéct chleba, nejrůznější moučníky, stejně tak najde uplatnění při zahušťování polévek nebo omáček. Hodí se také do studené kuchyně.

Které mouky jsou bez lepku?

Pokud sháníte bezlepkovou mouku, rozhodně máte zčeho vybírat. Na moučníky a cukrovinky se nejlépe hodí mandlová nebo kokosová, na slané pečení zvolte kukuřičnou či pohankovou. Nejčastěji používané mouky bez lepku si představíme vnásledujících řádcích.

Cizrnová mouka

Mouka z cizrny se řadí mezi základní bezlepkové suroviny. Má vysoký obsah bílkovin a karbohydrátů, proto je vhodná také do veganské nebo vegetariánské kuchyně. Cizrna je také zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, hořčík, draslík a zinek.

Rýžová mouka

Tento druh mouky, jak už samotný název napovídá, se vyrábí z rýže. Hojně se využívá především k přípravě nepečených dezertů. Je ideální k zahušťování omáček a polévek i na bezlepkové pečení, protože zvyšuje pojivost bezlepkových směsí.