Úvod
Jáhly se získávají odstraněním svrchního obalu prosa, které patří k nejstarším kulturním obilninám. Zajímavé jsou především pro své nutriční hodnoty. Najdete v nich řadu vitaminů, zvláště skupiny B a minerálních látek. Obsahují kvalitní proteiny a jsou přirozeně bezlepkové. Připravíte z nich vynikající sladké kaše i moučníky, například vyhlášený jahelník. Dle fantazie je můžete uvařit na slano a doplnit zeleninou.
Složení
Jáhly (loupané proso).
Použití
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jahel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Upozornění
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.