Pojištění domácího mazlíčka se může hodit

3. 4. 2023 · 6 minut čtení

Náhlé onemocnění, úraz, ale i škody způsobené třetím osobám, to vše stojí spoustu peněz a bohužel se to může stát i v případě vašeho mazlíčka. Rádi bychom vás ale upozornili na možnost pojistit se pro případ takových událostí. Přečtěte si nový článek Dr. Max VET.

Princip pojištění

Princip pojištění je jasný a známý. Za nízkou pravidelnou úhradu pojistného vám pojišťovna pomůže s úhradou v situacích, kdy by vaše náklady šly do tisíců až desetitisíců, ať už následkem úrazu, nemoci domácího mazlíčka nebo škod, které by způsobil třetí osobě.

Různých pojištění právě pro domácí mazlíčky je na trhu hned několik. Proto vždy pečlivě vybírejte tak, aby přesně vyhovovala potřebám vašim i vašeho zvířete.

Jedním z takových pojištění domácích mazlíčků je pojištění od pojišťovny Colonnade. Můžeme vám krátce přiblížit, co všechno takové pojištění zahrnuje, na co se vztahuje a jak to celé funguje.

Dr. Max VET však není poskytovatelem ani zprostředkovatelem pojištění.

Pojistné plnění se vztahuje na ošetření úrazů a léčebné výlohy doma i v zahraničí a spoluúčast je 1 000 Kč.

Výhody pro vás

Pojištění od 149 Kč měsíčně: Za méně než 10 Kč denně zajistíte finanční pomoc v případě úrazu či náhlého onemocnění zvířete nebo škody třetí osobě, kterou váš mazlíček způsobí.

Krytí škod do 1 000 000 Kč: Kompenzace škod na zdraví či majetku v ČR způsobených domácím mazlíčkem třetím osobám až do výše jednoho milionu korun.

Ošetření do 50 000 Kč: Úhrada za léčbu po úrazu až 30 000 Kč a za léčbu vybraných onemocnění až 50 000 Kč, přičemž limit se vztahuje na každou událost samostatně.

Pro koho je pojištění od Colonnade vhodné?

Pod jednou pojistnou smlouvou můžete pojistit jedno zvíře a ke sjednání pojištění potřebujete jen jméno zvířete, datum narození, plemeno a také číslo čipu. Na aktuální zdravotní stav mazlíčka se při sjednání pojištění nehledí a není vyžadována žádná lékařská zpráva. Pokud už ale zvíře je nemocné, na probíhající chorobu se pojištění nebude vztahovat.

Junior i veterán

Pojištění domácích mazlíčků od Colonnade je možné sjednat pro kočku nebo pejska staršího 3 měsíců, maximální věk zvířete při vstupu do pojištění je 8 let. Pokud je však pojištění sjednáno před dosažením 8 let, pak platí i po překonání této hranice.

Gaučák i profík

Pro domácí pejsky, kteří žijí v poklidném tempu domácnosti a dělají cennou společnost svému páníčkovi, ale i pro služební psy, asistenční psí hrdiny nebo ty největší, doslova výstavní krasavce, kteří sbírají medaile. Pro každého z nich je pojištění otevřeno.  

Voříšek i šlechtic

Na původu nezáleží. Pojistit lze zvíře ze slavného rodu, ale i chlupáče z útulku, nalezence, dokonce i zvíře, které pochází z nelegálních množíren a zachránili jej dobří lidé. Za to je ale nezbytné, aby měl pejsek čip, ostatně, je to v České republice povinné již od 1. ledna 2020. 

Ještě jsou tu dvě podmínky:

  • Domácí mazlíček musí být ve vašem vlastnictví a musí žít s vámi v jedné domácnosti (nebo na zahradě).
  • Před sjednáním pojištění musí získat veškerá povinná očkování.

Liší se veterinární péče o pojištěné zvíře?

Ne, alespoň ne v případě pojištění domácích mazlíčků od pojišťovny Colonnade, která nemá žádnou síť spolupracujících veterinářů a veterinárních klinik. Můžete tedy zůstat u svého ošetřujícího veterináře a dál pokračovat tak, jak jste zvyklí. Jedinou výjimku tvoří pejskové a kočičky z rodiny samotného veterináře – je obvyklou podmínkou, že veterinář nesmí být pojištěnou osobou nebo osobou blízkou.

Je možné pojištění využít na preventivní péči?

Ne, pojištění se vztahuje pouze na úrazy a onemocnění a také na škody způsobené třetí osobě. Preventivní péče, jako je právě očkování, ale třeba i kastrace a další podobné úkony spadají mimo rozsah pojištění.

Vztahuje se na onemocnění jako:

  • cukrovka (diabetes mellitus)
  • infekční a nakažlivé choroby akutní i chronické povahy
  • poruchy trávicího traktu
  • srdeční choroby
  • nemoci kardiovaskulárního systému
  • respirační potíže a poruchy
  • ušní problémy
  • nemoci endokrinního systému
  • maligní rakovina
  • kočičí astma
  • kočičí onemocnění dolních močových cest

Z pojištění se hradí doložené platby veterináři za diagnózu a léčbu uvedených nemocí.

Pojištění domácího mazlíčka se může hodit.
U pojišťovny Colonnade si cenu pojištění spočítáte jednoduše online.

Kde se dá sjednat takové pojištění?

Například u pojišťovny Colonnade, u které si cenu pojištění spočítáte jednoduše online. Členové Dr. Max VET mají navíc pojištění na první 2 měsíce zdarma. Více informací o pojištění naleznete na webových stránkách.