Křupavé müsli s mandlemi
Udělat si doma k snídani vlastní müsli není žádná věda. Vyjde vás daleko levněji a rozhodně si na něm i více pochutnáte, jelikož si do něj přidáte své oblíbené suroviny. Díky tomu tak nebudete navíc konzumovat přidaný cukr ani další zbytečné přísady.
Postup přípravy:
Vločky smícháme s jablečným pyré a nasekanými mandlemi (nejlepší je použít mandlové plátky). Jablečné pyré lze nahradit jakýmkoli jiným ovocným pyré nebo i rozmačkaným banánem. Ze směsi tvoříme rukou malé hrudky a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C cca 15 minut, během pečení občas promícháme a kontrolujeme, aby se müsli nespálilo. Upečené müsli vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Přejeme dobrou chuť!
Nutriční hodnoty na porci:
680 kJ, 24 g sacharidů, 5 g bílkovin, 5 g tuků, 5,3 g vlákniny, 3,4 g cukrů, 0,6 g nasycených mastných kyselin, 0 g soli
Články k tématu Křupavé müsli s mandlemi
Sněhové hrudky s ořechy a mrkví
· 2 minuty čteníPamatujete si chuť a křehoučkou texturu sněhových pusinek? Tak tyto klasické cukrové pusinky vám doporučit nemůžeme, ale vytvořili jsme pro vás recept, který chutná fantasticky a přitom se k němu můžete hrdě hlásit i před svým lékařem diabetologem.Kešu kuličky s lyofilizovanými jahodami
· 2 minuty čteníZaujalo vás slovo „lyofilizované“? To znamená sušené mrazem, jahody si tak zachovávají svou chuť. Dnes už lyofilizované jahody najdete v každém větším supermarketu nebo objednáte přes internet.Dýňovo-ořechové kuličky
· 2 minuty čteníDýně je až překvapivě univerzální zelenina. Víte, že je skvělá i pro sladké dobroty? Dnes jsme pro vás připravili dýňovo-ořechové kuličky, které si s chutí dáte třeba ke kávě.