Zpráva pro všechny (budoucí) maminky

30. 11. 1899 · 5 minut čtení

I když máte svého malého drobečka ještě v břiše, už nyní jste určitě tou nejpyšnější maminkou na světě. A už také určitě děláte ještě víc, než je ve vašich silách, abyste byla tou nejlepší maminkou, ale řekl vám někdo, že je tady jedna věc, která z vás může udělat maminku superhrdinku?

 


Zpráva pro všechny (budoucí) maminky

Maminky superhrdinky nejsou jen ty, které stíhají pracovat, mít perfektně uklizeno, nažehleno, děťátko jako ze škatulky, které se jenom směje a večer úhledně naservírovanou večeři. Být superhrdinkou je vlastně lehčí, než jste si doteď myslela. Maminka superhrdinka jste i Vy, a to právě v tomto okamžiku.

„Pídění se po informacích, hledání detailů a způsobů, jak podpořit své děťátko. To vše z vás dělá maminku superhrdinku.""

Už jen tím, že čtete tento článek, dáváte celému světu najevo, že jste superhrdinka - neustále vyhledáváte další a další informace, pídíte se po detailech a hledáte způsoby, jak ještě více podpořit rozvoj, zdraví a imunitu svého dítěte. A to nejen teď, ale i po celý jeho budoucí život. Pravděpodobně jste už slyšeli, že během těhotenství matka předává plodu základ pro vytvoření jeho střevní mikroflóry. A věděli jste, že až 80 %imunity a celkového zdraví je uloženo právě v našich střevech? Vše tedy záleží na stavu naší střevní mikrobioty – živých bakteriích žijících v našich střevech. Ne nadarmo se říká, že střeva jsou náš druhý mozek!


 

Je tedy jasné, že pokud je naše střevní mikrobiota v nerovnováze, tělo trpí, což může v budoucnu přispět k výskytu nejrůznějších autoimunitních onemocnění nebo alergií. A přesně to je důvod, proč právě „přidáním života“, tedy probiotik – živých a prospěšných bakterií, do naší každodenní stravy, přispějeme ještě o trochu více k tomu, abychom pomohli našim dětem vybudovat silnou a vyváženou střevní mikrobiotu a zdraví pro celý jeho život. Přesně tak, jak to dělají všechny super mámy po celém světě!



Na pomoc vám přicházejí  vysoce kvalitní probiotické doplňky stravy značky BiopronBiopron Pregna+, Biopron Baby+ a Biopron Kids+. Tyto produkty byly inspirovány iniciativou Světové zdravotnické organizace (WHO), jejichž koncept se soustředí právě na toto unikátní období v životě matky a dítěte. Tato doba, těch zázračných prvních 1000 dní, je období od početí do dvou let života dítěte, kdy se vyvíjí všechny důležité funkce, a proto je zásadní umět tento vývoj podpořit. 

Články k tématu Zpráva pro všechny (budoucí) maminky

  • Přehledné informace k očkování dětí

    Přehledné informace k očkování dětí

    · 7 minut čtení
    Která očkování jsou u dětí povinná a která si můžete zvolit? Kdy očkování začíná, co je potřeba vědět předem a na co se připravit po očkování? Přehledné informace o očkování dětí včetně očkovací tabulky vám přinášíme v našem článku.
  • Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    Mastitida neboli zánět mléčných žláz

    · 6 minut čtení
    Bolavá prsa a horečky. Zánět mléčných žláz je onemocnění, které může při neléčení znemožnit další kojení dítěte a v extrémních případech končí na operačním sále. Proč a jak zánět v prsu vzniká , jak se mu dá předcházet, jak jej rozpoznat a jak ho řešit, píše Dr. Max BABY.
  • Syndrom ADHD, někdy také hyperaktivita. To je jedna z nejčastějších dětských psychiatrických diagnóz. Co ovšem ADHD skutečně znamená, jak vzniká a co obnáší život s dítětem, které má ADHD, jsme pro vás shrnuli v novém článku Dr. Max BABY.