Péče o dítě

  (195)

Články

  • 33. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a vaše zdraví

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Miminko je ve většině případů již otočené hlavou dolů. Vy můžete začít provádět masáž hráze. Zcela běžně se objevují poslíčci. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    33. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a vaše zdraví
    • Aktuálně

Nejnovější články


  • 40. týden těhotenství – vývoj miminka a konec těhotenství

    Nacházíte se na konci těhotenství. Příchod miminka tak můžete očekávat každým dnem. Co znamená bolest v podbřišku, jakými změnami jste si prošla v průběhu těhotenství a mnoho dalšího prozradíme v následujícím článku.
    40. týden těhotenství – vývoj miminka a konec těhotenství
  • 39. týden těhotenství – příprava na porod a porodní plán

    Nacházíte se na konci těhotenství. Miminko je velké jako středně velký meloun a už příliš neroste. Co znamená odtok plodové vody, jaký význam má porodní plán a mnoho dalšího, prozradíme v následujícím článku.
    39. týden těhotenství – příprava na porod a porodní plán
  • 31. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a ultrazvuk

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Kůže miminka se vyhlazuje. Oči jsou otevřené, duhovka je modrá a v plicích se tvoří surfaktant. U vás se mohou objevit první poslíčci. Čeká vás třetí ultrazvukové vyšetření. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    31. týden těhotenství – vývoj miminka, poslíčci a ultrazvuk
  • 30. týden těhotenství – vývoj miminka a 3. ultrazvukové vyšetření

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Miminko je velké jako hlávkové zelí. Ve slezině se ukončuje tvorba červených krvinek, tuto funkci přebírá kostní dřeň. Snižuje se množství plodové vody, postupně mizí první ochlupení. Vás čeká třetí ultrazvukové vyšetření. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    30. týden těhotenství – vývoj miminka a 3. ultrazvukové vyšetření
  • 29. týden těhotenství – vaše zdraví a bříško, vývoj miminka

    Nacházíte se ve třetím trimestru těhotenství. Miminko je velké jako menší dýně. V šedé kůře mozkové se formují mozkové závity, smyslové orgány jsou zcela dotvořeny. Vy můžete objevit kapičky prvotního mléka (tzv. mleziva) a potrápit vás mohou otoky končetin, zácpa, křečové žíly, hemoroidy, pálení žáhy i první poslíčci. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím přehledném...
    29. týden těhotenství – vaše zdraví a bříško, vývoj miminka
  • 28. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví

    Nacházíte se na začátku třetího trimestru těhotenství. Miminko již váží přibližně jeden kilogram. Jeho kůže získává růžovou barvu, mozek se zvětšuje a dozrávají průdušky. Vás čeká test krevní skupiny a Rh faktoru. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    28. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví
  • 27. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví

    Nacházíte se na konci druhého trimestru těhotenství. Miminko je velké jako větší cuketa. Právě se mu vytváří mozkové závity a pravidelně střídá cykly spánku a bdění. Vy můžete pociťovat zvýšenou únavu a bolesti v kříži. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    27. týden těhotenství – vývoj miminka a vaše zdraví
  • 26. týden těhotenství – vývoj miminka, vaše bříško a zdraví

    Nacházíte se stále ve druhém trimestru těhotenství. Miminko váží téměř jeden kilogram. Začíná otevírat oči a dotvořila se mu dominantní hemisféra. Vás čeká test na těhotenskou cukrovku, pokud jste ho ještě neabsolvovala. Co dalšího se v tomto týdnu těhotenství děje, prozradíme v následujícím článku.
    26. týden těhotenství – vývoj miminka, vaše bříško a zdraví