Úvod
Mandloň nejen nádherně kvete, ale také nám poskytuje pochoutku v podobě mandlí. Lahodná jádra plodů mandloně patří obecně mezi nejoblíbenější a nejdostupnější druhy ořechů, jsou nutričně výživná a najdeme v nich řadu cenných látek. Kromě nenasycených mastných kyselin obsahují bílkoviny, vitaminy, minerální látky a vlákninu. Mandle oceníte jako rychlou svačinku s čerstvým nebo sušeným ovocem, do snídaňové kaše či jako pochutinu k vínu. Jsou oblíbenou surovinou do salátů, dezertů i pečiva nebo i k výrobě mandlového mléka.
Hlavní vlastnosti:
- jádra mandlí loupaná
- obsahují vitamíny, minerály, vlákninu, bílkoviny i nenasycené mastné kyseliny
- rychlá a zdravá svačinka
Složení
Jádra mandlí loupaná. Může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.