Úvod
Syrovátka je vysrážená tekutina, která vzniká při výrobě tvarohu nebo sýra. Ale odpad to rozhodně není! Ačkoli neobsahuje skoro žádný tuk, její nutriční vlastnosti nelze přehlédnout. Je výbornou zásobárnou esenciálních aminokyselin, které dodává našemu tělu ve vyváženém poměru. Dále obsahuje vitamíny B1, B2, B6, B12, E, C a minerální látky jako hořčík, fosfor, vápník, draslík a sodík. Vhodně doplňuje jídelníček sportovců i osob v rekonvalescenci. Sušená syrovátka je určena k přípravě nápoje, ale můžete z ní vytvořit také výživnou pleťovou masku nebo ji použít do koupele.
Hlavní vlastnosti:
- zdroj esenciálních aminokyselin
- širokospektré účinky
- k přípravě nápoje, pleťové masky nebo detoxikační koupele
Složení
Sušená syrovátka.
Použití
1-2 lžíce syrovátky rozmíchejte ve 2 dcl teplé vody. Pro studený nápoj použijte mixér nebo šejkr.