Úvod
Vysoce kvalitní rýžový proteinový koncentrát doplněný o volný l-lysin. Proteinový nápoj obsahuje 70 % bílkovin výhradně z rýže, je přirozeně bez lepku a laktózy a neobsahuje umělá barviva.
Díky kompletnímu profilu esenciálních aminokyselin je rýžový protein svou kvalitou srovnatelný s živočišnými bílkovinami včetně mléčných proteinových nápojů.
Aminokyselinové spektrum doplněné o volný l-lysin
Rýžová bílkovina má přirozeně nízký obsah l-lysinu, čímž klesá celková využitelnost bílkoviny pro lidský organismus. V receptuře PREMIUM RICE PROTEINu je proto l-lysin přidaný ve volné formě, aby zastoupení esenciálních aminokyselin bylo plnohodnotné. Díky vysoké proteinové stravitelnosti se tak proteinový nápoj může pyšnit vynikajícím skóre kvality bílkovin (PDCAAS = 0,99), které odpovídá těm nejkvalitnějším proteinovým nápojům na trhu.
Rýžový proteinový nápoj je vhodný pro vegetariány a vegany.
- bez lepku
- bez laktózy
- vegan
- bez umělých barviv
Zdroj bílkovin vhodný pro nesportující i pro kulturisty
Premium Rice Protein je plnohodnotnou alternativou běžných živočišných proteinů. Ve studii z roku 2013 bylo užívání rýžového proteinu porovnáno se syrovátkovým proteinem a po 8 týdnech experimentu bylo zjištěno, že nárůst síly a svalové hmoty bylo mezi oběma proteiny srovnatelné.
Ve studii z roku 2014 bylo ukázáno, že některé esenciální aminokyseliny (např. l-leucin) se z rýžového proteinu vstřebávají dokonce rychleji v porovnání se syrovátkovou bílkovinou.
Díky tomu je rýžová bílkovina při vhodném dávkování plnohodnotným zdrojem bílkovin, ze kterého mohou těžit také siloví sportovci nebo kulturisté. Současně se jedná o vhodný zdroj bílkovin pro nesportující populaci, která má ve stravě nedostatek kvalitních bílkovin.
Zdroje: JOY, Jordan M, Ryan P LOWERY, Jacob M WILSON, et al. The effects of 8 weeks of whey or rice protein supplementation on body composition and exercise performance. Nutrition Journal 2013, 12(1)
M, Purpura, Lowery RP, Joy JM, De Souza EO, Kalman DS, Jäger R a Wilson JM. A Comparison of Blood Amino Acid Concentrations Following Ingestion of Rice and Whey Protein Isolate A Double-Blind Crossover Study. Journal of Nutrition and Health Sciences 2014, 1(3)
Kvalita bílkovin:
PD (Protein Digestibility) = 99 %
AAS (Amino Acid Score) = 100 %*
PDCAAS (Protein Digestibility - Corrected Amino Acid Score) = 0,99
* Aminokyselinové skóre stanoveno dle referenční bílkoviny pro osoby starší 18 let. FAO (2013)
Doporučené dávkování:
- 1 dávku (30 g) rozmíchejte ve 250-300 ml vody
- užívejte ihned po tréninku nebo během dne pro doplnění optimálního množství bílkovin ve stravě
Upozornění: Doplněk stravy se sladidly. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Po otevření skladujte na suchém místě pečlivě uzavřené. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním. Není náhrada pestré stravy.
Složení:
Rýžový proteinový koncentrát, aroma (slaný karamel), inulin, chlorid sodný, l-lysin (HCl), sladidlo (sukraloza), přírodní aroma.
Alergeny:
Neobsahuje.
ve 100g | ve 30g | |
Energetická hodnota | 1605 kJ | 481 kJ |
379 kcal | 114 kcal | |
Tuky | 5,4 g | 16 g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 2,2 g | 0,7 g |
Sacharidy | 12 g | 3,6 g |
Z toho cukry | 1,9 g | 0,6 g |
Bílkoviny | 70 g | 21 g |
Sůl | 0,56 g | 0,17 g |
Vláknina | 9,2 g | 2,8 g |
Aminokyselinové spektrum | v porci 30g | |
Isoleucin | 4,2 % | |
Leucin | 8,5 % | |
Lysin | 4,5 % | |
Methionin | 3,9 % | |
Fenylalanin | 5,1 % | |
Threonin | 3,7 % | |
Tryptophan | 0,9 % | |
Valin | 6,1 % | |
Histidin | 2,4 % | |
Alanin | 5,7 % | |
Arginin | 8,2 % | |
Kyselina asparagová | 9,1 % | |
Cystein | 2 % | |
Kyselina glutamová | 17,3 % | |
Glycin | 4,3 % | |
Prolin | 4,5 % | |
Serin | 5,3 % | |
Tyrosin | 5,5 % |