Ořechové máslo s proteinem (1)

Seřadit podle
Ořechové máslo s proteinem

Ořechové máslo s proteinem

Ořechová másla se stala pevnou součástí zdravé výživy především kvůli obsahu kvalitních tuků a neodolatelné chuti. Nejčastěji se vyrábějí z mandlí, vlašských, lískových, kešu nebo pekanových ořechů a zejména z arašídů. Ochutnejte je všechny!

Ořechy obsahují zdraví prospěšné látky

Ořechy obsahují bílkoviny a mnoho prospěšných tuků, ale i minerálních látek, vitaminů a antioxidantů. Díky obsahu nenasycených mastných kyselin také udržují normální hladinu cholesterolu a triacylglycerolů v krvi. Doporučený denní příjem ořechů je 30 g. Především kvůli jejich vysoké energetické hodnotě. Jejich denní příjem je tedy prospěšný nejen pro naše dlouhodobé zdraví, ale také s nimi zaženeme „mlsnou“ a k tomu získáme rychlou energii!

Arašídové máslo s proteinem je příjemným doplňkem k ovesným a cereálním kaším nebo do jogurtů. Skvěle se hodí také na pečivo nebo k ovoci, které příjemně ochutí. Můžeme je přimíchávat do krémů nebo třeba do mléka, využívat je do různých receptů nebo je přidávat do pečení. Další skvělou variantou je arašídové máslo s příchutí čokolády, které se bude přímo rozplývat na jazyku.