Cipralex dotaz

  • Úzkost
Dotaz z 26. 8. 2020:

Dobry den. Chtela jsem se zeptat. Pri zacinani s antidepresivy Cipralex 10 mg, kdy tyden se ma brat 5 mg, a pote navysit na celou davku. Ja si tech 5 mg tu pulku, jeste rozpulila, a tyden zkousim tu ctvrtinku, pak najedu na pulku, a pak teprve cely. Chtela jsem se ale zeptat, kdyby mi lek nesedel, poznalo by to telo uz z te minimalni davky?? Je to stejne jako alergie na orisky treba... pokud ji nekdo ma zaznamena to uz pri jednom orechu, a jestli jich sni dal treba 4, vysledek bude stejny jestli chapete co tim chci rict. Nikdy jsem ale nemela nezadouci ucinky, a hlavne nechci mit nevolnost a zvraceni. Ale kdyby k tomu melo dojit stalo by se tak uz po uziti te ctvrtky ne? Coz je nejake 2-2,5 mg... chci na to telo postupne zvykat. Uzivam zatim 2 dny tu ctvrtku rano po jidle. Myslite ze to bude v poradku? Mam strach a odkladala jsem to 7 dlouhych let, 7 let mezi ctyrma stenama a nemoznost fungovat, neustale ataky, omdlivani a silne uzkosti do toho se pridala jakasi zaludecni a strevni neuroza, neustaly hlad i kdyz jsem najezena a emocni prejidani. Je mozne ze to odezni? A ja se dostanu i na svoji puvodni vahu? Dale jsem se chtela zeptat, je nutne brat lek presne na cas ? Nebo tam 1-2 hodinova mezera nehraje roli ? Nekdy vstanu v 7:30, nekdy v 9, pote se nasnidam... kdyby lek mi naahodou jakkoliv nesedel muzu ho jednoduse prestat brat? Telo to asi jeste nezaregistruje na tak nizke davce? Dekuji moc za odpovedi a upresneni. Preji hezky den.

PharmDr. Lukáš Dobrovolný
Na dotaz odpovídá PharmDr. Lukáš Dobrovolný
Všeobecné poradenství

Hezký den, čím pozvolněji budete dávku navyšovat, tím pomalejší a méně výrazný nástup léčebného i případných nežádoucích účinků zaznamenáte. Pokud byste zpozorovala nechtěné působení léčiva, které by Vás omezovalo a nemohla jste jej ustát, pak stejně není jiné cesty nežli od užívání medikamentu upustit a nechat psychiatra zvolit jinou léčbu. Případně farmakoterapii doplníte o poznatky psychologa (biofeedback, hypnoterapie, relaxace..). Nechci být zlým prorokem, nicméně bez ustálení duševní rovnováhy budete obtížně stabilizovat vlastní hmotnost. Zdraví Lukáš Dobrovolný

Nejnovější otázky v poradně

  • Dobry den, pred tydnem mi byla diagnostikovana tromboza leve dolni koncetiny. Ve zdravotnickych potrebach mi doporucili kompresni puncochy Mediven Thrombexin 18. Je tato komprese dostatecna? Jakou...

  • PharmDr. Radka Kvapilová
    icons/question

    Dobrý den, prosím o radu . V prosinci jsem prodělala covid. Kdybych nepodstupovala testy, tak ani nevim, že jsem to měla. V noci spím 8-10 hodin. Jenže se mi stává, že i přes den spím 4-5 hodin v kuse....

  • PharmDr. Radka Kvapilová
    icons/question

    Dobrý den moc vás prosím mohu užívat společně z helicidem 20mg pangrol? Děkuji za odpověď

  • Chci se zeptat jestli kapky Mastodynon mohou mít vliv na HA Jeanine. Jestli mohou snížit její účinnost. Děkuji za odpověď V.R.

  • Dobrý den, beru dlouhodobě Escitalopram denně 5 mg (půl tablety) a k tomu cca 1x měsíčně Nalgesin na bolest hlavy. Nyní mi zubař napsal Aulin na bolest zubu, a z příbalových letáků jsem zjistila, že se...

  • Dobrý den, prosím o radu. Dnes jsem zašpinila. Byla jsem u doktorky, která mi zkontrolovala miminko - vše v pořádku. Předepsala mi magnesii lactici s užíváním 2x denně 2 tablety (6 tablet denně). Říkala...

  • dobrý den, lze kombinovat isoprinosin, erdomed a apoibuprofen?

  • PharmDr. Radka Kvapilová
    icons/question

    Kycel kloub stav po VVK susp. Th-L deg. Změny s ventr. Osteofyty, na C ventr. Soteofty c4-5-6,coxarthrosis 1utr.gr I post VVK susp. Prosím přeložit

  • PharmDr. Radka Kvapilová
    icons/question

    Dobrý den, je možné že při užívání antibiotik doxybene trpím na tlaky v očích a závratě? Léky už mám takřka dobrané, zbývá poslední tableta, nechtěla jsem léčbu přerušovat, protože díky mé intoleranci na...

  • PharmDr. Radka Kvapilová
    icons/question

    Dosahují moc brzo orgasmus.Mam vysoký tlak