Zvýšené jaterní testy

Dotaz z 2. 12. 2023:

Dobrý den, maminka nejspíše prodělala minulý týden žlučníkový záchvat který však do druhého dne přešel. Po pár dnech šla na krevní testy kde měla zvýšené jaterní hodnoty. Užívá hodně léků, avšak nikdy dřív zvýšené hodnoty neměla. Jak máme dále postupovat? Na koho se obrátit? Jaké léky na to užívat?

PharmDr. Radka Procházková
Na dotaz odpovídá PharmDr. Radka Procházková

Dobrý den,

pokud jsou zvýšené jaterní testy, ideálně řečit s internistou, praktikem... Na zlepšení funkce jater lze použít například Flavobion, Silymarin AL a/nebo Essentiale Forte, ideálně po konzultaci s lékařem, ten zná maminky zdravotní stav.

S přáním hezkého dne.

Procházková Radka

Podobné dotazy

  • Mgr. Jana Vaverová
    icons/question

    Dobrý den, po půlroce mám zvýšené jaterní testy. Alkohol vůbec nepiju. Právě pred půlrokem jsem začal uzivat AD Brintelix 15 mg a Pregabalin 450 mg denně. Můj dotaz zní nemohou výše uvedene léky zpusobit...

  • PharmDr. Radka Procházková
    icons/question

    Dobrý den,mohu užívat Coldrex nápoj,když mám zvýšené jaterní testy a beru Jovesto 5mg,Detralex 500 mg,Staloral 300,Carzap 8 mg? Děkuji za odpověď.

  • PharmDr. Radka Procházková
    icons/question

    Dobrý den, maminka nejspíše prodělala minulý týden žlučníkový záchvat který však do druhého dne přešel. Po pár dnech šla na krevní testy kde měla zvýšené jaterní hodnoty. Užívá hodně léků, avšak nikdy...

  • Mgr. Sabina Lazorová
    icons/question

    co užívat na zlepšení...

  • Mgr. Barbora Jedličková
    icons/question

    Chtěl jsem se zeptat mám zvýšené jaterní testy bilirubin na 41.3 (ref. mez do 17)alt 0.86 (ref. mez do 0.76) pak mírně zvýšený cholesterol ale ten nemá takové hodnoty jako tyto jaterní testy byl jsem u...

  • JIŽ DLOUHO BERU STILNOX, JINAK NEUSNU. MÁM ZVÝŠENÉ JATERNÍ TESTY, NECHUTNÁ MI. MÁM ZAŽÍVACÍ POTÍŽE, PLYNNATOST. JE MI 66 LET.

  • Mohou zvysene vysledky jater souviset se zácpou(,beru léky na tlak a algifen pregabaliin,biofenac ,elicea,neurol,nebo zvysene vysledky může mít každý.)nikdy jsem zacpu neměl teď najednou vysoký tlak,prý...

  • Dobrý den mohu užívat na mé problémy dohromady 2 kapsle/denně tab. revihair dr.max +500mg l-tyrosin pro tvorbu melaninu+350mg methionin+250mg cystein+1000mg vit C+ 100mg vit E + tinktury kokoška past....

  • PharmDr. Radka Procházková
    icons/question

    Jaterní testy

    Dobrý den mam zvýšené testy,kolem 1,9 a nově na úzkosti beru Asentra 25 mg ,muzu ji brát dál děkuj.

  • Mgr. Barbora Jedličková
    icons/question

    Dobrý den ,chci se zeptat dlouhodobě užívám lék Eliquis a nyní mám mírně zvýšené jaterní testy, mohu užívat ostropestřec nebo mi doporučíte něco jiného? Děkuji

Nejnovější otázky v poradně

  • Mgr. Silvie Doležalová
    icons/question

    Dobrý den, beru antikoncepci ( maitalon ) první měsíc a momentálně mám 7 denní pauzu. Během 7 denní pauzy se mi nedostavila menstruace , tak bych se chtěla zeptat , jestli že už bude po 7 denní pauze a...

  • Mgr. Silvie Doležalová
    icons/question

    Je možné brát Siranalen zároveň s Anticoncepce Logest ?

  • Mgr. Silvie Doležalová
    icons/question

    Dobrý den , Byla jsem na vtržení zubu 7 po 4 dnech mě to začalo bolet. Dr mi řekla že se jedná o suché lůžko vložila vatu s něčím napuštěnou vypadla. Dala mi aulin brát při bolesti kolik aulinu mohu...

  • Mgr. Silvie Doležalová
    icons/question

    Kasel a teplota

    Dobrý dem, nevadí, že jsem dceři podala robitussin a poté nurofen?, ma strašný kasel a také teplotu. Děkuji

  • Mgr. Silvie Doležalová
    icons/question

    Jak je možné, že ve Vaší lékárně v Hlinsku jsem doplacel za inulin tresibu a nyní koukám na reklamu v TV kde reklamujete všechny insuliny bez doplatku.

  • Mgr. Sabina Lazorová
    icons/question

    Dobrý den, lékař mi vystavil klasický papírový recept. Ten jsem si vyzvedl částečně a nechal jsem si vystavit výpis z receptu. Na tom není datum platnosti, jen datum vystavení tohoto výpisu. Platnost...

  • Dobrý den, doktorka mi předepsala na vlhký, dávivý kašel Klacid 500, mohu ho brát když mám alergii na penicilin? Děkuji za odpověď.

  • Mgr. Sabina Lazorová
    icons/question

    Nadváha

    Dobry den ,mám dotaz zda máte lékárneAdipex ?mámvystaveny recept .Předemděkuji za odpověď.s pozdravem

  • Mgr. Sabina Lazorová
    icons/question

    Antikoncepce

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda se může přítel do mě ejakulovat, když pravidelně beru antikoncepci ve stejnou dobu?

  • Mgr. Sabina Lazorová
    icons/question

    Dobry den ,už druhý den beruATB ospamox a dnes mám teplotu 38, 2 akašel jedunivýna ten mám ambrobene.Zdá jde ozhoršení a může být teplota