Tvrdost zubního kartáčku a velikost mezizubního kartáčku

19. 1. 2015 · 3 minuty čtení
O zuby je rozhodně dobré se starat, neboť následná léčba zapříčiněná špatnou zubní hygienou bývá hodně bolestivá a také finančně náročná. Dobrým pomocníkem při zubní hygieně je zubní kartáček curaprox. Ten se prodává v různých druzích, a tak je někdy obtížné vybrat si ten správný. Na následujících řádcích se přehledně dočtete o jednotlivých typech a také se dozvíte, jak určit správnou tvrdost a velikost.

Manuální zubní kartáčky 

I když jsou stále populárnější elektrické zubní kartáčky, ty manuální přesto vedou prim. Co se týče jejich tvrdosti, zubní lékaři doporučují spíše ty s měkčími štětinkami, takže velmi oblíbené jsou zubní kartáčky curaprox ultra soft (ultra jemný s průměrem vlákna 0,1 mm) a curaprox super soft (o malinko méně jemný s průměrem vlákna 0,12 mm). Své příznivce má ale i trochu tvrdší zubní kartáček označovaný jako curaprox soft, který má průměr vlákna 0,15 mm.

Pro ty, kteří mají malou čelist, je doporučován zubní kartáček curaprox ATA. A jestliže sháníte kvalitní kartáček pro děti, tak výbornou volbou je zubní kartáček curaprox CURAkid a pro větší děti potom curaprox Sensitive Young.
Švýcarská společnost, která vyvinula kartáček curaprox, pamatuje i na ty, kteří chtějí dát zubní hygieně opravdové maximum. Proto si v našem e-shopu můžete koupit jednosvazkový kartáček Single 1006 nebo Single 1009. S těmito jednosvazkovými kartáčky efektivně vyčistíte linii zubů u dásní a zadní plochy stoliček, které jsou jinak těžko dostupné.

Mezizubní kartáčky

I když se snažíte zuby čistit pečlivě, přece jen občas ještě v mezerách zubů něco zůstane. Proto je dobré si ještě přikoupit mezizubní kartáček. Ten vyčistí celý mezizubní prostor důkladně, ale nepoškodí přitom dáseň. Čištění s mezizubním kartáčkem je velmi jednoduché – pouhým jedním pohybem, dovnitř a ven, stačí jednou denně, nejlépe večer před spaním. Mezizubní kartáček se vyrábí v různých velikostech – tloušťkách, tu vhodnou pro vás určí dentální specialista. K mezizubním kartáčkům si můžete koupit pohodlný držák. 


Články k tématu Tvrdost zubního kartáčku a velikost mezizubního kartáčku