Tvrdost zubního kartáčku a velikost mezizubního kartáčku

19. 1. 2015 · 3 minuty čtení
O zuby je rozhodně dobré se starat, neboť následná léčba zapříčiněná špatnou zubní hygienou bývá hodně bolestivá a také finančně náročná. Dobrým pomocníkem při zubní hygieně je zubní kartáček curaprox. Ten se prodává v různých druzích, a tak je někdy obtížné vybrat si ten správný. Na následujících řádcích se přehledně dočtete o jednotlivých typech a také se dozvíte, jak určit správnou tvrdost a velikost.

Manuální zubní kartáčky 

I když jsou stále populárnější elektrické zubní kartáčky, ty manuální přesto vedou prim. Co se týče jejich tvrdosti, zubní lékaři doporučují spíše ty s měkčími štětinkami, takže velmi oblíbené jsou zubní kartáčky curaprox ultra soft (ultra jemný s průměrem vlákna 0,1 mm) a curaprox super soft (o malinko méně jemný s průměrem vlákna 0,12 mm). Své příznivce má ale i trochu tvrdší zubní kartáček označovaný jako curaprox soft, který má průměr vlákna 0,15 mm.

Pro ty, kteří mají malou čelist, je doporučován zubní kartáček curaprox ATA. A jestliže sháníte kvalitní kartáček pro děti, tak výbornou volbou je zubní kartáček curaprox CURAkid a pro větší děti potom curaprox Sensitive Young.
Švýcarská společnost, která vyvinula kartáček curaprox, pamatuje i na ty, kteří chtějí dát zubní hygieně opravdové maximum. Proto si v našem e-shopu můžete koupit jednosvazkový kartáček Single 1006 nebo Single 1009. S těmito jednosvazkovými kartáčky efektivně vyčistíte linii zubů u dásní a zadní plochy stoliček, které jsou jinak těžko dostupné.

Mezizubní kartáčky

I když se snažíte zuby čistit pečlivě, přece jen občas ještě v mezerách zubů něco zůstane. Proto je dobré si ještě přikoupit mezizubní kartáček. Ten vyčistí celý mezizubní prostor důkladně, ale nepoškodí přitom dáseň. Čištění s mezizubním kartáčkem je velmi jednoduché – pouhým jedním pohybem, dovnitř a ven, stačí jednou denně, nejlépe večer před spaním. Mezizubní kartáček se vyrábí v různých velikostech – tloušťkách, tu vhodnou pro vás určí dentální specialista. K mezizubním kartáčkům si můžete koupit pohodlný držák. 


Články k tématu Tvrdost zubního kartáčku a velikost mezizubního kartáčku

  • Cestovní trombóza představuje riziko vzniku krevních sraženin, které mohou ucpat cévy či způsobit život ohrožující plicní embolii. Cestovní trombóza ohrožuje zejména starší či obézní osoby, těhotné ženy, kuřáky při dlouhém cestování, např. letadlem.
  • Vláknina – druhy a potraviny

    Vláknina – druhy a potraviny

    · 6 minut čtení
    Už Hippokrates ve starověku popsal projímavé účinky celozrnné pšenice a byl přesvědčený o tom, že všechny nemoci začínají ve střevech. Účinky vlákniny jsou známé dlouhá staletí i v našich zeměpisných šířkách. Proč je vláknina ve stravě tak důležitá, jaká je její doporučená denní dávka a které potraviny jsou na vlákninu bohaté, vám prozradíme v našem článku.
  • Výživu nepodceňujte ani v létě

    Výživu nepodceňujte ani v létě

    · 3 minuty čtení
    Význam pitného režimu je všeobecně známá věc a mnoho z nás si především v horkých letních dnech dostatečný přísun tekutin hlídá, množství bílkovin a ostatních živin již zdaleka tolik nevnímáme. Na výživu je však třeba být obezřetný, především u seniorů, pacientů po operaci nebo úrazu či při střevních potížích.