Úvod
Mungo jsou malé zelené fazolky s charakteristickou vůní a širokým spektrem živin. Můžete si je dopřávat v salátu, v polévkách nebo v masových a zeleninových pokrmech. PROBIO Mungo BIO 500 svou chutí připomínají zelený hrášek. Jsou šťavnaté a křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte. Tak využijete maximum obsažených živin.
Hlavní vlastnosti:
- jsou šťavnaté a křupavé
- vysoké množství bílkovin a vlákniny
- z ekologického zemědělství
Složení
100 % mungo BIO.
Použití
Důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci. Doporučené množství naklíčeného munga je maximálně jedna hrst denně!
Upozornění
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.