Arašídové máslo
Čisté arašídové máslo je bohatým zdrojem živin
100% přírodní arašídové máslo je skvělým zdrojem živin, minerálů, antioxidantů a vitamínů, ale má také velkou kalorickou hodnotu. Každopádně, pokud nespořádáte celou skleničku na posezení, pak se do něj s chutí pusťte. Arašídové máslo je dobrým zdrojem mononenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny olejové, což přispívá ke snížení "špatného cholesterolu" LDL a zvýšení hladiny HDL, prospěšného cholesterolu, v krvi. Je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin s řadou esenciálních aminokyselin. Čisté 100% arašídové máslo je také zdrojem vitaminu E - antioxidant rozpustný v tucích, který pomáhá chránit buňky před škodlivými volnými radikály kyslíku.
Vyzkoušejte ochucené i neochucené
Z kvalitních ingrediencí s vysokým obsahem živin se vyrábí i ochucená másla. Dopřejte si lžičku lahodného arašídového másla s vysokoprocentní hořkou čokoládou. I milovníci mléčné nebo bílé čokolády si přijdou na své. Pro podtrhnutí vynikající chuti jsou navíc obě varianty s vanilkovým aroma. Tyto chutné pomazánky jsou rovněž výborným zdrojem bílkovin a nenasycených mastných kyselin.
Firma Go On přichází s proteinovým arašídovým máslem s delikátní chutí slaného karamelu, kokosu nebo malými kousky arašídů. Másla jsou bez lepku, konzervantů, s vysokým obsahem bílkovin a z prvotřídních ingrediencí. Praktickým produktem na cesty je třeba arašídové máslo v prášku, které obsahuje stejné složení, jako normální másla.
Použití v kuchyni
Arašídové máslo si vychutnáte nasladko i naslano. Můžete si jej namazat na pečivo, palačinky, lívance nebo jím ochutit cereální kaši.