Mandlová mouka (7)

Seřadit podle
5.0
(2)
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
Jemně mletá mouka z blanšírovaných mandlí je skvělá na pečení dortů a dezertů.
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
Používá se při bezlepkovém pečení, slouží k výrobě marcipánu či makronek.
Jemně mletá mouka z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí.
Mouka ze sladkých blanšírovaných mandlí je vhodná pro bezlepkové pečení.
Mandlová mouka

Mandlová mouka

Mandlová mouka a její použití

Nejběžněji používaná mouka bez obilovin je právě mandlová mouka. Při jejím pečení se držte poměru 1:1 vůči mouce pšeničné. Má lehce nasládlou chuť a hodí se do pečiva, jako jsou koláče, palačinky, dorty a omelety, ale také jako náhrada běžné strouhanky nebo součást bezlepkových knedlíků. Její využití je opravdu všestranné.

Mandlová mouka složení

Je vyrobena z blanšírovaných mandlí, to je mandlí zbavených slupky. Mandlová mouka obsahuje mnoho prospěšných minerálů jako je železo, vápník, hořčík, draslík, měď, mangan a také vitamín E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Je mandlová mouka bez lepku?

Ano, mandlová mouka je bezlepkovou a nízkosacharidovou alternativou k běžným obilným moukám. Hojně se využívá při low-carb, paleo a keto dietě.