Olivový olej (11)

Seřadit podle
5.0
(1)
Nerozlije se a umožňuje přesné dávkování a rovnoměrné nanášení.
BIO olivový olej je cenným zdrojem nenasycených mastných kyselin a antioxidantů.
Olej vhodný zejména k přípravě a dochucení studených pokrmů.
Olej vhodný zejména k přípravě studených pokrmů.
5.0
(1)
Cenný zdroj živin, nenasycených mastných kyselin a antioxidantů.
Za studena lisovaný olivový olej s pohodlným a přesným dávkováním.
Extra panenský olivový olej lisovaný za studena, který je ideální na vaření, smažení i na přípravu studených pokrmů.
Zdroj mastných kyselin, přírodních antioxidantů, vitamínu E a fytosterolů.
Skvělý k přípravě teplé kuchyně. Vhodný na vaření i smažení.
Ušlechtilý panenský olivový olej perfektně dochutí pokrmy studené kuchyně.
Ušlechtilý panenský olivový olej perfektně dochutí pokrmy studené kuchyně.
Olivový olej

Olivový olej

Olivový olej obsahuje mnoho prospěšných látek

Olivový olej je rostlinný olej získaný z oliv lisováním či jinými mechanickými postupy. Konzumace olivového oleje je zdraví prospěšná, protože obsahuje vitamíny E a K, železo, omega 3 a 6 nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselinu linolenovou a antioxidanty. Olivový olej za studena lisovaný poskytuje nejvíce těchto blahodárných látek. Kromě potravinářského a farmaceutického průmyslu se často využívá v kosmetice k masážím, zábalům vlasů, nehtů a podobně. 

Jak používat extra panenský olivový olej?

Extra panenský olivový olej se hodí k přípravě teplých i studených pokrmů. Lisuje se za studena (při teplotách do 27 °C) z mírně nedozrálých oliv, což mu dodává výraznější chuť i aroma. V takovéto čerstvé, přirozené formě si olej zachovává nejvíce vitamínů, antioxidantů a nenasycených mastných kyselin, takže z něj náš organismus může vytěžit maximum. 

Praktické dávkování ve spreji

Olivový olej ve spreji je výborným pomocníkem v kuchyni pro všechny, kdo chtějí mít množství tuku pod kontrolou. Jeho použití je komfortní a snadné. Skvěle vám poslouží třeba při venkovním kempování kemping, jelikož nehrozí vylití jeho obsahu. Výhodou oleje je rovnoměrné nanášení a přesné dávkování. Použijte jej do omáček, salátů, dresinků a pomazánek, ale i na grilování, vaření, smažení a pečení masa, zeleniny, ryb, těstovin a dalších pokrmů.

Olivový olej na smažení 

Panuje představa, že bychom ho měli používat výhradně ve studené kuchyni, protože zahříváním prospěšné látky ztrácí, a naopak v něm dojde ke vzniku škodlivin. Pravda je to jen do určité míry. Oleje lisované zastudena mají nízký bod zakouření, což znamená se začínají přepalovat v rozmezí 160-190 °C. Ke smažení řízků nebo hranolek tedy olivový olej opravdu použít nemůžeme, protože bychom ho vystavili teplotě vyšší než 200 °C a zcela jistě bychom ho přepálili. Pro kratší vaření, dušení nebo restování je však možné olivový olej využívat bez obav. Klidně na něm orestujte zeleninu, opečte rybu nebo připravte rajčatovou omáčku na špagety.