Kokosový cukr

  (6)
Seřadit podle
  • Přírodní náhrada klasického cukru s nízkým glykemickým indexem a jedinečnou chutí.
  • 5.0
    (1)
    Přírodní náhrada klasického cukru s nízkým glykemickým indexem a jedinečnou chutí.
  • Kokosový cukr vyniká výbornou a plnou chutí s mírně karamelovým podtónem.
  • Kokosový sirup je přírodní sladidlo nejen ke slazení studených a teplých nápojů.
  • Lahodný nerafinovaný cukr z květů kokosových palem. Nízký glykemický index.
  • Má skvělou chuť s karamelovým podtónem a dobře se rozpouští.
    Kokosový cukr

    Kokosový cukr

    Cukr z kokosových květů

    Kokosový cukr je po kokosovém oleji, vodě či mléce stále populárnější hlavně mezi příznivci zdravého životního stylu. Jedná se o sladidlo, které se získává z nektaru květů kokosové palmy. Na rozdíl od rafinovaného cukru má poměrně nízký glykemický index, což znamená, že jeho hladina v krevním oběhu stoupá pozvolna a organismu stačí na jeho zpracování menší množství inzulinu. A pokud tělo vydá menší množství inzulinu, neukládá tuky v takové míře jako po normálním cukru.

    Jak používat kokosový cukr?

    Kokosový cukr má příjemnou karamelovou chuť a specifickou vůni. Díky ní ho doporučují kuchaři do asijských pokrmů. Nicméně jej můžete použít jako kterékoliv jiné sladidlo, jeho využití je poměrně universální. Lze jím osladit nápoje, péct nejrůznější zdravé dezerty nebo dochutit oblíbené cereálie.

    Bio kokosový cukr

    Pokud dáváte při výběru potravin přednost výrobkům, které nejsou chemicky ošetřené, můžete si koupit kokosový cukr v bio kvalitě. Nálepka BIO zaručuje, že palmy, ze kterých se cukr získává, jsou pěstovány a hnojeny pouze přírodními metodami bez škodlivin.