Jak na suché rty náchylné k popraskání v zimě? 4 tipy, jak je zachránit

14. 12. 2023 · 3 minuty čtení

Trápí vás v zimě suché rty náchylné k popraskání, kvůli kterým nemůžete nosit svou oblíbenou rtěnku? Nezoufejte, díky těmto jednoduchým tipům své rty dosáhnete jemných a hladkých rtů a poskytnete jim první pomoc, když to budou nejvíce potřebovat.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak na suché rty náchylné k popraskání v zimě? 4 tipy, jak je zachránit

Proč jsou rty v zimě suché a popraskané?

Rty jsou jednou z nejcitlivějších částí našeho těla a v chladném období jsou zvláště náchylné k vysušení a praskání. Důvodem je, že kůže rtů je tenčí a nemá olejové žlázy, které by je chránily před extrémními teplotními výkyvy.

Související kategorie produktů:

Jak efektivně pečovat o suché rty?

Zkuste tuto zimu udělelat pro své rty maximum a vyzkoušejte následující přípravky a doporučení. Používáním správných produktů a dodržováním základních zásad péče zajistíte, že vaše rty zůstanou v zimě vyživené a hydratované. Nezapomínejte, že vaše rty si zaslouží stejnou pozornost jako zbytek vaší pokožky.

Kromě níže uvedených tipů třeba dávat pozor na přímé vystavení rtů škodlivým UV paprskům či vytrhávání vysušené pokožky rtů.

Tipy pro krásné rty


1. Hydratační balzámy, rtěnky nebo lesky na rty

Pravidelná aplikace hydratačního balzámu na rty je klíčem k udržení zdravě vypadajících a vyživených rtů. Vyberte si proto produkty, které obsahují výživné oleje a vosky a mějte je vždy po ruce, nejlépe v kapse nebo v kabelce. Pořiďte si balzám na rty Venira nebudete muset řešit vysušené rty, naopak si budete užívat jemnou, hebkou a vláčnou pokožku každý den. Balzám ve svém složení kombinuje účinky včelího vosku, bambuckého másla, extraktu z chmelu otáčivého a blahodárných olejů, které rtům dopřejí prvotřídní péči, a zároveň nezanechávají nepříjemný mastný film.

2. Peeling na rty

Peeling na rty pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, což je důležité pro udržení hydratovaných a jemných rtů. Používejte jemný peeling přímo určený na rty, který nezpůsobí další poškození a vysušení. Skvělou volbou v tomto případě bude Physicians Formula Organic Wear Lip PolishRose exfoliační balzám na rty, který je zároveň i jemný peeling, který odstraňuje vysušené šupinky. Výživný a regenerační šípkový olej, kokosový olej a bambucké máslo skvěle hydratují a zvláčňují rty a spolu s včelím voskem vytváří jemný film, který chrání před vysušováním.

Peeling rtů odstraní vysušené šupinky a zanechá rty hebké a vláčné.
Peeling rtů provádějte pravidelně, alespoň jednou týdně.

3. Pitný režim a zdravá strava

Abyste své rty dostatečně hydratovali, je důležitá také vnitřní péče – a to především dodržování pitného režimu. Mnoho z nás pitný režim v zimních měsících zanedbává, což může mít přímý vliv na vysušení a popraskání rtů. Do svého jídelníčku také zahrňte potraviny bohaté na vitamíny A, C a E.

Dělá i vám dodržování pitného režimu velký problém?
Pořiďte si stylovou láhev, kterou můžete nosit všude s sebou a budete mít tak přehled o tom, kolik tekutin jste za den vypili.

4. Vyhněte se olizování rtů

Olíznutí rtů vám může připadat jako dobrý nápad, dokonce na chvilku svým suchým rtům i ulevíte, avšak po chvíli se vysušení opět dostaví a mnohdy se stav rtů ještě zhorší. V zimním období se tak raději olizování rtů vyhněte a vždy u sebe noste hydratační balzám, který používejte dle potřeby.

 


Články k tématu Jak na suché rty náchylné k popraskání v zimě? 4 tipy, jak je zachránit

  • Suchý šampon se stal nezbytným pomocníkem pro mnoho z nás. Díky němu můžeme rychle a efektivně oživit naše vlasy bez nutnosti je zdlouhavě umývat. Přemýšlíte i vy nad koupí suchého šamponu, ale nevíte, jak tento produkt používat? V našem článku vám představíme tipy a triky, jak používat suchý šampon správně, abyste dosáhli dokonalého výsledku.
  • Dlouhé roky jsme my ženy při svých dnech používaly dámské vložky anebo tampony. Postupem času se na trhu objevily další menstruační pomůcky, které nám období menstruace dokážou alespoň o trochu zpříjemnit. Každá z těchto pomůcek má své výhody a nevýhody a dnes se podíváme na to, jak se od sebe liší.
  • Po roce tu máme opět zimu, která s sebou přináší kratší a o poznání chladnější dny. Kromě časté únavy a psychické nepohody mohou tyto změny v počasí mít negativní vliv také na naši pleť. Studený vzduch, teplotní výkyvy a vlhkostní změny mohou naši pokožku zatěžovat víc, než by nás napadlo. Právě proto je důležité pleť v tomto období nezanedbat a poskytnout jí péči, kterou si zaslouží.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora