Kartáče na vlasy. Který je pro vás ten nejvhodnější?

11. 4. 2024 · 4 minuty čtení

Přemýšlíte o pořízení nového kartáče na vlasy, ale nejste si jistí, který pro vás bude nejvhodnější? Nejste v tom sami. Na trhu najdete několik tipů kartáčů, avšak při koupi je potřeba zohlednit především typ vašich vlasů a vlastnosti vybraného kartáče.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Kartáče na vlasy. Který je pro vás ten nejvhodnější?

Co dokáže správný kartáč?

Výběr správného kartáče na vlasy je zásadním krokem k dosažení krásných a zdravě vypadajících vlasů. Ačkoli se může zdát, že kartáč na vlasy je pouze nenápadným pomocníkem, opak je pravdou. Správně zvolený kartáč dokáže výrazně přispět k péči o vlasy, podporuje jejich růst, zabraňuje lámání a zacuchání.

Rozdělení kartáčů na vlasy

Kartáče na vlasy se dělí na několik základních typů, každý s jinými vlastnostmi a určením. Rozumění tomuto rozdělení kartáčů na vlasy je klíčové pro správný výběr, který podpoří zdraví vašich vlasů a usnadní rozčesávání vlasů.

Ploché kartáče
Kulaté kartáče
Detangler kartáče

Typickým detangler kartáčem jsou kartáče od značky Tangle Teezer. Na e-shopu Dr. Max jich najdete hned několik a z vlastní zkušenosti vám můžu doporučit každý z nich. Krok vedle zcela jistě neuděláte s Tangle Teezer The Ultimate Detangler, který můžete pořídit v několika trendy barvách.

Tangle Teezer The Ultimate Detangler je univerzální kartáč, který dokáže zkrotit nepoddajné vlasy různých délek a typů, a to včetně hustých a vlnitých kadeří. Během chvilky je dokonale rozčeše, odstraní uzlíky a dodá kadeřím zářivý lesk a zdravý vzhled – to vše bez bolestivého trhání, tahání či zacuchávání.

Kartáč na rozčesávání pro malé slečny
Pro malé slečny přináší značka Tangle Teezer kartáč s designem jednorožců, který jemné vlásky snadno a rychle rozčeše bez tahání a lámání.

Vlastnosti kvalitního kartáče na vlasy

Při výběru kvalitního kartáče na vlasy je důležité věnovat pozornost několika klíčovým vlastnostem, které mohou výrazně ovlivnit zdraví vašich vlasů a pohodlí při jejich rozčesávání. Co byste tedy při koupi nového kartáče měli zohlednit?

Materiál štětin
Ergonomie rukojeti
Flexibilita a odolnost
Velikost a tvar
Bojujete se zacuchanými a lámavými vlasy?
V tom případě k jejich rozčesání vyzkoušejte kartáč na vlasy Original Eco Brush Earthy Purple, který je vyroben z recyklovatelného plastu a bez námahy rozčeše nejenom suché, ale také mokré vlasy a eliminuje jejich vypadávání.

Jestliže hledáte kvalitní kartáč na vlasy, který se vám bez problému vejde i do menší kabelky, skvělou volbou pro vás bude Tangle Teezer Compact Styler. Tento kartáč disponuje flexibilními plastovými zuby, které jsou pravidelně rozmístěné po ploše kartáče - díky tomu poskytuje příjemnou masáž hlavy. Balení navíc obsahuje také ochranný kryt, který kartáč chrání před poškozením a nečistotami.

Správně vybraný kartáč na vlasy může mít velký vliv na zdraví a vzhled vašich vlasů. Nejde jen o nástroj pro rozčesávání, ale o klíčového pomocníka v péči o vaše vlasy. Pamatujte, že co je ideální pro jednoho, nemusí nutně vyhovovat druhému. Věnujte tedy výběru kartáče dostatek času a nebojte se experimentovat.


Články k tématu Kartáče na vlasy. Který je pro vás ten nejvhodnější?

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora