Když vlasy volají o pomoc: pomohou vám masky i doplňky stravy

19. 8. 2023 · 6 minut čtení

Nestihli jste se objednat ke kadeřníkovi a vaše vlasy už volají o pomoc? Práci kadeřníků doma asi zcela nenahradíme, avšak za pomoci kvalitních produktů můžeme vlasům dopřát péči, kterou jistě ocení. Na co byste se tedy v péči o vaše vlasy měli zaměřit a po jakých produktech sáhnout?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Když vlasy volají o pomoc: pomohou vám masky i doplňky stravy

Šampon a kondicionér podle typu vlasů

Výběr šamponu a kondicionéru byste neměli podceňovat. Než se rozhodnete k nákupu nových produktů, měli byste vědět, jaký typ vlasů máte. Zda hledáte něco, co zkrotí vaše nepoddajné vlasy, či něco, co jim dodá ztracený lesk nebo objem.

Pokud si chcete udělat radost a vlasům dopřát potřebnou péči, můžete vyzkoušet přípravky značky Revalid jako např. Revalid Stimulating Shampoo, který obsahuje inovativní aktivní složku s revitalizačními účinky Redensyl® doplněnou éterickými oleji z pelyňku. Obsažené aminokyseliny a panthenol hydratují suché vlasy i pokožku hlavy a stimulují obnovu pokožky. Redensyl® podporuje růst vlasů, je vhodný při sklonech k vypadávání vlasů a zvyšuje jejich hustotu až o 8 %.

Když vlasy volají o pomoc: mytí šamponem
Šampon na vlasy patří mezi základní kosmetické přípravky, vybírejte jej podle typu vlasů.

Masky na vlasy jako první pomoc

Když vidíte, že vlasy už potřebují speciální péči, sáhněte po masce na vlasy, jako po první pomoci. Nejenže maska dodá vlasům lesk, ale dokáže je viditelně vyživit, posílit a vyhladit. Avšak i u výběru tohoto produktu musíte vědět, co vašim vlasům chybí a dle toho vybírat.

Pokud vás trápí suché a zničené vlasy, vyzkoušejte Klorane masku na vlasy s mangovým máslem, která nabízí vlasům dlouhotrvající výživu bez zatížení. Vlasy jsou po použití této masky vyživené, chráněné před vysoušením, jemné a poddajné.

Jestliže jsou vaše vlasy velmi suché, poškozené či krepaté, zkuste je zkrotit vyživující a obnovující maskou Klorane s BIO máslem Cupuacu. Vlasy jsou po použité této masky pružné, hebké a snadno se rozčesávají. Maska na vlasy obsahuje 96 % přírodních složek a máslo z jader cupuaçu, které dodává vlasům přirozený lesk – je tak vhodná pro vlnité a kudrnaté vlasy.

Péči podpořte doplňky stravy

Aby péče o vaše vlasy byla komplexní, je vhodné ji podpořit vhodnou výživou nebo doplňky stravy, které účinně působí i na nehty a pokožku.

Když vlasy volají o pomoc: doplňky stravy
Zhoršená kvalita vlasů může být způsobena nedostatkem některého z vitaminů či minerálů.

Doplněk stravy Dr. Max ReviHair obsahuje ideální kombinaci aminokyselin s komplexem vitaminů a minerálů:

Přeslička rolní
Vitamin D
Vitamin E, zinek, měď a vitamin B2
Vitamin B2 a biotin
Biotin a zinek
Měď

Pokud si nebudete vědět rady, dermoporadkyně v lékárnách Dr. Max vám velmi rády poradí a pomohou s výběrem vhodného produktu.

Články k tématu Když vlasy volají o pomoc: pomohou vám masky i doplňky stravy

  • Suchá pokožka dovede potrápit celoročně. A bohužel se jí nevyhneme ani bezprostředně po koupání. Kromě toho, že suchá pleť nevypadá hezky, necítíte se kvůli ní dobře. Čeho bychom se v péči o suchou pokožku měli vyvarovat, aby byla i po koupeli hydratovaná a vyživená?
  • Řasenka nesmí chybět ve výbavě žádné ženy. Jenže ne každá to s ní umí tak, jak by si přála. V tomto článku se podíváme na to, jak i z krátkých řas vykouzlit podmanivý pohled. Na pomoc si přizveme nejen kvalitní řasenky, ale také další „kouzla“.
  • Černé tečky, které se objevují především na nose, nás dokážou pěkně potrápit. Nejenom, že esteticky nevypadají hezky, ale může s nimi být problém. Jak tedy můžeme účinně s černými tečkami bojovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora