Lesky na rty: Jaký vybrat? A jak je nosit?

13. 7. 2023 · 6 minut čtení

Poslední roky mezi make-up artistkami vévodily hlavně matné rtěnky. Ovšem lesky na rty ještě neřekly poslední slovo! A opět se dostávají do módy. Kdy je nosit a jak kombinovat s dalšími přípravky? A které lesky na rty jsou ty nej?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Lesky na rty: Jaký vybrat? A jak je nosit?

Na matné rtěnky nedám dopustit. Ovšem sem tam ráda sáhnu i po lehčí variantě, a tou jsou lesky na rty. Stejně jako u rtěnek, i u lesků doporučuji dbát na složení i kvalitu. Dnes vám přináším recenzi na mé oblíbené produkty, které zakoupíte na e-shopu Dr. Max. 

Lesky na rty od Benecos

Lesky na rty od Benecos jsou dlouhodobě mojí srdcovou záležitostí. Mezi mé oblíbené patří odstín Kiss me, který je výrazný, ale klidně jej můžete nosit na denní bázi. 

Lesky na rty jsou opět in. Jak je nosit?
Lesky na rty ještě neřekly poslední slovo! Rty vyživí a dodají jim svůdný odstín.

Zaujal mě nejenom svou vůní, ale především složením – obsahuje ricinový olej, lanolin, včelí vosk, mica, vůně esenciálních olejů, kandelilový vosk, vitamin E a slunečnicový olej. 

Díky malému aplikátu dokážete kontury i koutky nalíčit přesně, bez jediného přetahu a chybičky. Po nalíčení jsem rty měla krásně červené, hydratované a jemné. A tento pocit vydržel i několik hodin. Za mě velmi povedený přípravek.

Lesky na rty od Maybelline

Druhým testovaným leskem byl lesk na rty od značky Maybelline Lifter Gloss v odstínu Petal. Má krásně bohatou starorůžovou barvu s jemnými třpytkami, která ani po nanesení neztrácí sytost.

Lesky na rty jsou opět in. Jak je nosit?
Lesk na rty využijete sám o sobě. Nebo jako druhou vrstvu na rtěnku.

Lesk je svou pigmentací něco mezi rtěnkou a leskem. Po aplikaci jsem měla rty vyhlazené, lesklé a příjemně hydratované.

Samozřejmě po nějakém čase, jídle i pití je nutné nanést novou vrstvu, což je ale u lesků naprosto běžné. Za mě dávám tomuto lesku palec nahoru a už teď přemýšlím, že si jej zakoupím i v jiných odstínech.

Lesky na rty od The Organic Pharmacy

A poslední produkt, který jsem zkoušela, byl lesk na rty od značky The Organic Pharmacy, konkrétně Volumising Balm Gloss v odstínu Pink. Když jsem ho rozbalila, hned jsem se na něj začala těšit. Barva je totiž nádherná. 

Po aplikaci na rty pigment lesku zmizí a je spíše průhledný. Proto je ideální pro ty z vás, kdo touží po decentnějším líčení. 

Díky vyživujícímu složení lesk hydratuje rty. Dodává jim hebkost a chrání je před škodlivými vnějšími vlivy. Dalším velkým plusem je i eco-friendly balení.

Volumising Balm Gloss v odstínu Pink vám bude skvělým pomocníkem, když budete chtít dodat rtům přirozený lesk a dlouhodobou výživu. Jelikož nemá tak výraznou pigmentaci, můžete ho nanášet i přes rtěnku.

Váháte s výběrem dekorativní kosmetiky? Obraťte se na dermoporadkyně v dermocentrech lékáren Dr. Max. Udělají vám diagnostiku pleti a doporučí ty nejlepší produkty přímo pro vás.

Články k tématu Lesky na rty: Jaký vybrat? A jak je nosit?

  • Nestihli jste se objednat ke kadeřníkovi a vaše vlasy už volají o pomoc? Práci kadeřníků doma asi zcela nenahradíme, avšak za pomoci kvalitních produktů můžeme vlasům dopřát péči, kterou jistě ocení. Na co byste se tedy v péči o vaše vlasy měli zaměřit a po jakých produktech sáhnout?
  • Po dlouhých a krásných vlasech touží většina žen. Jenže ne všechny máme to štěstí. Nechat si narůst dlouhé, a především pevné vlasy, není tak jednoduché, jak se může zdát. Dnes vám ukážu 4 tipy, jak podpořit nejen růst vlasů, ale také jak jim dodat vše potřebné.  
  • Když se objeví pupínky v pubertě, není to nic neobvyklého, jenže proč se nám tvoří i v dospělosti? S tímto problémem se setkává čím dál více žen, včetně mě. A právě proto jsem se rozhodla, podívat se tomuto problému na zoubek – ukážeme si příčiny vzniku nedokonalostí v dospělosti a jak je co nejúčinněji řešit.
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora