Wolfberry Ghí 1000 ml

Potraviny a nápoje

Skladem na e-shopu

365

Cena za 1 kg: 365 Kč

O produktu

Máte alergii na některou z mléčných složek, ale chuť a vůni másla si nedokážete odepřít? Zajímáte se o zajímavé a výživově hodnotné potraviny? Vyzkoušejte máselný tuk, kterému se podle indické kuchyně říká ghí. Jedná se o tradiční potravinu, kterou k přípravě pokrmů používali již naši předkové a najdeme ji i ve starých českých receptech pod názvem přepuštěné máslo či šmolc. Čistý tuk ghí je připravován velmi pomalým přepouštěním másla, při němž se máslo zbavuje vody, ale i vznikající pěny, která obsahuje mléčné bílkoviny, cukry a jiné látky běžně přítomné v klasickém másle. Neobsahuje mléčné složky jako laktózu a kasein, proto ho mohou používat i někteří alergici. Výhodou je, že díky absenci bílkovin a vody ghí nežlukne, můžete ho tedy uchovávat v ledničce i několik měsíců. Je vhodný i na pečení a smažení, protože má hodně vysoký bod zápalnosti – až 240 °C. Při vysokých teplotách se v něm v troubě či na pánvi nepřepalují látky s nižším bodem kouřivosti, a neuvolňují se tak do pokrmů.  Wolfberry ghí se vyrábí z mléka z českých farem, které při péči o svou půdu a dobytek nepoužívají pesticidy, průmyslová hnojiva a další chemikálie. Neobsahuje umělá dochucovadla, barviva ani aromata. Ghí má přirozeně žlutou barvu a lahodnou chuť a vůni másla s přídechem ořechů.

Použití

V kuchyni jako běžné máslo.

Upozornění

Minimální trvanlivost v uzavřené nádobě na chladném a temném místě je 12 měsíců. Při teplotě do 20 °C můžete ghí skladovat i mimo lednici.