Ghí máslo (11)

Seřadit podle
  • Wolfberry Ghí

    1000 ml

    Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
    Skladem na e-shopu

    Potraviny a nápoje

    325
  • Wolfberry Ghí

    200 ml

    Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
    Skladem na e-shopu

    Potraviny a nápoje

    99
  • Wolfberry Ghí

    400 ml

    Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
    Skladem na e-shopu

    Potraviny a nápoje

    165
    • Expres po Praze
Wolfberry BIO Ghí

1000 ml

Potraviny a nápoje

Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
509
Skladem na e-shopu
Wolfberry BIO Ghí

400 ml

Potraviny a nápoje

Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
289
Skladem na e-shopu
Wolfberry BIO Ghí

200 ml

Potraviny a nápoje

Máselný tuk vyráběný přepuštěním 100% másla.
145
Skladem na e-shopu
Allnature Ghí

450 ml

Potraviny a nápoje

Přepuštěné máslo obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů.
169
Dočasně nedostupné
Amrita Ghí

500 ml

Potraviny a nápoje

Ghí je skvělou variantou, kterou v kuchyni hravě nahradíte ostatní tuky.
229
Dočasně nedostupné
Allnature Ghí

1000 ml

Potraviny a nápoje

Máselný tuk Ghí najde uplatnění ve studené i teplé kuchyni. Neobsahuje laktózu ani lepek.
  • Expres po Praze
329
Dočasně nedostupné
Ghí máslo

Ghí máslo

Ghí je čistý máselný tuk plný vitaminů a živin, který si mohou dopřát i lidé s intolerancí na mléčné výrobky. Nejedná se však o žádnou novinku mezi superpotravinami, ale o léty prověřené přepuštěné máslo, které si již dávno připravovaly naše babičky, aby prodloužily trvanlivost másla. Také chuť tradičních českých pokrmů s touto ingrediencí nezaměnitelná. 

Co to je a k čemu se používá?

Ghí je přepuštěné máslo, které vzniká převařením. Tím se tuk oddělí od mléčných částic a zůstává jen máslo bez laktózy s lahodnou chutí a zlatavou barvou. Díky absenci laktózy a mléčných bílkovin mohou ghí bez starostí používat na vaření i lidé s alergií na mléčné výrobky. Máslo bere většina lidí za nezdravou potravinu, které je lepší se vyhýbat. Pokud si ale denně dopřáváte pouze menší množství másla, zhruba tak na jeden krajíc chleba, určitě vám po zdravotní stránce nic nehrozí. Máslo (pozor neplést si s margarínem) je dobrým zdrojem vitaminů rozpustných v tucích, což jsou vitaminy A, D, E a K. Tyto látky jsou známé svými antioxidačními účinky a podílí se na aktivitě imunitního systému. Ochutnejte Wolfberry Ghí a už nebudete chtít jiné máslo, vyzkoušejte jej také v BIO verzi.

Použití v kuchyni

Používejte ghí jako běžné máslo. Jeho velkou výhodou oproti nepřepuštěnému máslu je to, že má vysoký kouřový bod, což znamená, že ho lze použít i při opravdu vysokých teplotách – klidně až do 250 °C. Při smažení se tak nepřepaluje a nevytváří toxické látky. Dále pak má výborné konzervační schopnosti, takže vám v uzavřené nádobě vydrží i několik měsíců.