Úvod
Rádi zkoušíte nové chutě a konzistence, nebo se jednoduše vyhýbáte lepku? Rozhodně vyzkoušejte kukuřičnou hladkou mouku, se kterou můžete vytvořit exkluzivní mexické tortilly, ale své uplatnění najde i jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky. Je vhodná na zahušťování, pečení i výrobu snídaňových kaší. Proti klasické pšeničné mouce má hrubší konzistenci, je ale zcela bez lepku, a navíc je významným zdrojem vlákniny.
Hlavní vlastnosti:
- 100% mouka bez přísad
- vhodná pro bezlepkové pečení a zahušťování
- významný zdroj vlákniny
Složení
Kukuřičná mouka 100 %.
Použití
Kukuřičná mouka hladká má výborné chuťové vlastnosti, dobře zahušťuje, ale má hrubší konzistenci. Tato mouka je známá díky přípravě mexických tortillových placek. Z kukuřičné mouky se často připravuje kaše, která je po vychladnutí natolik pevná, že se krájí na kousky a někdy i smaží. Dále ji můžete využít na přípravu sladkých kaší.