Bezlepkové mouky (33)

Seřadit podle
400 g
5.0
(1)
Hodí se na přípravu kaší, moučníků, ale i na zahušťování omáček.
400 g
Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin.
400 g
Jemně mletá mouka z vyloupaných blanšírovaných sladkých mandlí.
500 g
5.0
(2)
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
1000 g
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
400 g
Přirozeně bezlepková mouka vhodná k přípravě kaše i k zahuštění omáček.
250 g
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
500 g
5.0
(2)
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
1000 g
Bezlepková alternativa pšeničné mouky vhodná pro celiaky a vegany.
250 g
Jemně mletá mouka z naturálních loupaných pistácií je skvělá na pečení dortů a moučníků.
1000 g
Tato mouka neobsahuje lepek, je výborná na pečení i zahuštění pokrmů.
200 g
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
1000 g
Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
400 g
5.0
(1)
Po smíchání s tekutinou nabobtná, hodí se tak k zahušťování i pečení..
400 g
Jemně mletá mouka z pražených arašídů je skvělá na pečení dortů a dezertů.
200 g
Jemně mletá mouka z pražených lískových oříšků je skvělá na pečení dortů a dezertů.
400 g
5.0
(1)
Přidá lahodnou chuť dortům a cukroví, hodí se do kaší, müsli či smoothies.
250 g
5.0
(1)
Bezlepková rýžová mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
400 g
Allnature Rýžová mouka je přirozeně bezlepková potravina z loupaných zrn rýže.
400 g
Bezlepková tapioková mouka skvěle slouží jako univerzální kuchyňská přísada.
400 g
Jáhlová mouka je přirozeně bezlepková potravina z mletých loupaných zrn prosa–jáhel.
400 g
Jemně mletá kokosová mouka je skvělá na pečení dortů a dezertů.
400 g
Amaranthová mouka je přirozeně bezlepková potravina z mletých zrn laskavce.
250 g
Přirozeně bezlepková cizrnová mouka vyniká jemnou oříškovou chutí.
1000 g
Bezlepková kokosová mouka s nádhernou vůní a originální chutí.
200 g
Jemně drcený prášek ze sušených banánů k ochucení dezertů a koktejlů.
250 g
Bezlepková pohanková mouka poslouží jako částečná nebo úplná náhrada pšeničné mouky.
Bezlepkové mouky

Bezlepkové mouky

Ať už máte celiakii nebo se lepku z principu vyhýbáte, bez bezlepkové mouky se zkrátka neobejdete. S její pomocí lze upéct chleba, nejrůznější moučníky, stejně tak najde uplatnění při zahušťování polévek nebo omáček. Hodí se také do studené kuchyně.

Které mouky jsou bez lepku?

Pokud sháníte bezlepkovou mouku, rozhodně máte z čeho vybírat. Na moučníky a cukrovinky se nejlépe hodí mandlová nebo kokosová, na slané pečení zvolte kukuřičnou či pohankovou. Nejčastěji používané mouky bez lepku si představíme v následujících řádcích.

Cizrnová mouka

Mouka z cizrny se řadí mezi základní bezlepkové suroviny. Má vysoký obsah bílkovin a karbohydrátů, proto je vhodná také do veganské nebo vegetariánské kuchyně. Cizrna je také zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, hořčík, draslík a zinek.

Rýžová mouka

Tento druh mouky, jak už samotný název napovídá, se vyrábí z rýže. Hojně se využívá především k přípravě nepečených dezertů. Je ideální k zahušťování omáček a polévek i na bezlepkové pečení, protože zvyšuje pojivost bezlepkových směsí.