Úvod
Výborně stravitelný rýžový protein patří k nejkvalitnějším rostlinným proteinům. Již 4 hodiny po konzumaci se 86 % přijaté bílkoviny vstřebává. Rýžový protein má vysokou biologickou hodnotu (BH = 80). Toto číslo udává, kolik gramů tělesných bílkovin může být vytvořeno ze 100 g bílkovin ve stravě. Vyrábí se z hnědé rýže za pomoci enzymů a neobsahuje lepek.
Hlavní vlastnosti:
- dobře stravitelný
- vysoká biologická hodnota
- neobsahuje lepek
Složení
100 % BIO prášek z rýže.
Použití
1-2 polévkové lžíce (15–30 g). Prášek rozmíchejte s vodou, ve svém oblíbeném drinku či smoothie. Můžete jej přidat do těsta při pečení. Své využití má také v RAW kuchyni.
Upozornění
Není vhodný pro děti a těhotné ženy.