Pohanková mouka
Pohanková mouka a její použití
Pohanka patří mezi tzv. pseudoobiloviny a díky vysokému obsahu prospěšných látek je označována za superpotravinu. Při pečení z pohankové mouky se držte poměru 1:1 vůči mouce pšeničné s tím, že je téměř nutné ji kombinovat s jinými bezlepkovými moukami kvůli její drobivé povaze a neschopnosti kynout. Výborné je použít ji k přípravě snídaňových kaší, kvasnicového chleba, rohlíků, sušenek, placek, buchet nebo jí zahustit omáčku.
Pohanková mouka složení
Pohanková mouka obsahuje řadu vitamínů skupiny B, je bohatá na minerály jako draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan, zinek, vlákninu a antioxidanty. Pohanka má příznivé účinky na správnou funkci dýchacího systému a přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému.
Je pohanková mouka bez lepku?
Ano, je přirozeně bezlepková a je možné jí bez obav obohatit jídelníček celiaků.