Plátýnkové masky – hydratujte a osvěžte unavenou pleť

6. 12. 2023 · 3 minuty čtení

Pokud chcete mít zářivou a sametově hebkou pleť, je třeba dbát především na její hydrataci. Kromě aplikace hydratačních krémů dopřejte pleti čas od času také extra dávku péče v podobě masky. Velmi aktuálním a stále populárnějším trendem jsou plátýnkové pleťové masky. O jejich výhodách a správné aplikaci se dozvíte v následujícím článku.

Plátýnkové masky – hydratujte a osvěžte unavenou pleť

Co je to plátýnková maska?

Plátýnková (textilní či látková) maska je vyrobena zpravidla z netkané textilie. Má oválný tvar s otvory pro oči, nosní dírky a ústa. Použitá textilie je bohatě napuštěna kombinací aktivních složek, které zaručují pleti maximální možnou péči. Působení je intenzivní a okamžité. Plátýnkové masky jsou baleny jednotlivě a jsou určeny pro jedno použití.

Související kategorie produktů:

Pravidelná péče o pleť je základ

Kromě odborného kosmetického ošetření, na které spoléháme jednou za čas, je pro zachování hydratace pleti nesmírně důležitá naše denní rutinní péče a typ přípravků, které na ni pravidelně aplikujeme. Klíčem je kromě správného čištění výživa a hydratace. Skvělým řešením mohou být plátýnkové neboli textilní pleťové masky. Zvažte jejich pravidelné používání, zejména pokud je vaše pleť napjatá, šupinatá, místy suchá a náchylná k překrvení nebo je-li citlivá.

Plátýnkové masky jsou původem z Koreje, země, v níž ženy obzvláště dbají na bezchybný vzhled své pleti.

Výhody použití plátýnkové masky

Oproti klasické pleťové masce, kterou je třeba nanášet „ručně“, je u plátýnkové masky aplikace jednodušší a rychlejší. Další kouzlo plátýnkové masky spočívá právě ve funkci samotného plátýnka, které dokonale přilne k povrchu pleti, a díky tomu zabraňuje vypařování vody, udržuje prospěšné složení déle na pleti a prohlubuje vstřebávání výživných látek. Plátýnko je napuštěno velmi výživným sérem s aktivními látkami a doslova nakrmí vaši pleť těmi nejprospěšnějšími ingrediencemi v co nejkratším čase. Je však samozřejmě potřeba dbát na kvalitní složení bez obsahu škodlivých látek.

Mezi žádoucí aktivní látky obsažené v plátýnkových maskách patří zejména:

  • Niacinamid (vitamin B3)
    zlepšuje texturu pokožky, redukuje velikost pórů, reguluje tvorbu mazu a stimuluje syntézu kolagenu, čímž pomáhá k anti-age efektu. Ocení jej každý typ pleti, zejména však pleť s projevy rosacey, pleť se sklony k tvorbě akné, rozšířenými póry nebo také stárnoucí pleť. Uklidňuje a zmírňuje zarudnutí.
  • Kyselina hyaluronová
    doplňuje tolik potřebnou hydrataci pleti, působí proti vráskám a má výrazný anti-aging efekt.
  • Extrakty bylin
    zejména rozmarýn, tymián, oregano a levandule, které zklidňují a mají desinfekční či antioxidační účinky.

Jak se používá plátýnková maska?

Pro dosažení kýženého efektu je třeba používat platýnkovou masku správně. Postup lze shrnout do několika jednoduchých kroků:

1. Očištění pleti
2. Přiložení masky
3. Nechte aktivní složky působit.
4. Masku sejměte a zbytky séra vmasírujte do pokožky.
Detailní návod k použití najdete na obalu každé masky.
Nejčastěji se maska používá po očištění pleti před spaním, dopřát si ji ale můžete také před speciální událostí pro okamžité oživení pleti nebo v rámci relaxace kdykoliv během dne.

Jak dlouho je ideální nechat masku působit?

Masku nechte působit 15–20 minut. Vmasírování zbytků séra můžete provést jemným poklepáváním bříšky prstů nebo je zapracujte pomocí galvanického peeleru. Pokud máte sušší pleť, doporučujeme po aplikaci pleť ošetřit hydratačním krémem.

 

Použití pleťové masky může být relaxačním a příjemným časem, který věnujete jen sama sobě. Jde o chvilku hýčkání se, což může pomoci navodit příjemný stav mysli a celkovou pohodu. Vaše pleť bude navíc zářit a po použití bude hladká a vypnutá.


Články k tématu Plátýnkové masky – hydratujte a osvěžte unavenou pleť

  • Péče o pleť

    Péče o pleť

    · 5 minut čtení
    Krásná pleť není jen otázkou DNA – také každodenní návyky a péče mají ve skutečnosti velký vliv na to, co vidíte v zrcadle. Co byste měli mít na paměti při čištění pleti a jak krok za krokem pleť dokonale odlíčit, vám poradíme v našem článku.
  • Pravidelná péče o pleť se již stala běžnou součástí života i u mužů. Na výběr jsou pánské krémy, gely, lotiony, séra, peelingy, oleje či balzámy na vousy. Zde jsou naše tipy pro péči o mužskou pleť.
  • Pigmentové skvrny v obličeji a jak na ně

    Pigmentové skvrny v obličeji a jak na ně

    · 4 minuty čtení
    Problémy s pigmentovými skvrnami v obličeji řeší mnoho žen, a to zejména v létě, kdy je pokožka častěji vystavena intenzivnímu slunečnímu záření. Odborně se pigmentové skvrny v obličeji označují termínem „melasma“. Pigmentové skvrny nejsou ze zdravotního hlediska nebezpečné, ale pro ženy, které se s nimi potýkají, jsou velmi nepříjemným kosmetickým problémem.