Zaostřeno na muže: TOP produkty, které stojí za vyzkoušení

5. 3. 2024 · 4 minuty čtení

I když se může zdát, že mužská pleť nepotřebuje extra péči, opak je pravdou. Navíc muži mají mnohdy odlišné potřeby v péči o pokožku ve srovnání s ženami, a proto je důležité, aby si každý individuálně vybral přípravky odpovídající jeho konkrétním potřebám a preferencím.  V tomto článku představíme produkty pro muže, které ocení nejenom oni, ale i jejich drahé polovičky.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Zaostřeno na muže: TOP produkty, které stojí za vyzkoušení

V čem je mužská pleť jiná?

Není pleť jako pleť – ta mužská je přeci jen o něco jiná než ta ženská, a proto zaslouží speciální péči. Muži mají obecně silnější a mastnější pleť, která produkuje více kožního mazu. Z tohoto důvodu jsou pánské kosmetické přípravky speciálně navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám mužské pleti. 

Související kategorie produktů:

Tipy pro muže – péče o tělo i pleť

Pojďme se společně podívat na to, které pánské produkty stojí za to vyzkoušet.

Hydratační sprchový gel

K základní výbavě jednoznačně patří sprchový gel pro muže, který je vytvořen speciálně pro potřeby pánské pokožky. Pánové s normální pletí se sklonem k dehydrataci ocení například Sprchový gel Vichy HOMME Hydra Mag, který je obohacen o hořčík, vitamin C a další aktivní látky, které pokožku vyživují a redukují známky únavy. Tento příjemně vonící sprchový gel obsahuje výtažek z termální vody z Vichy, která pleť posiluje, zklidňuje a regeneruje. Pánové jej mohou použít nejen k mytí celého těla, ale také jako šampon.

Zklidňující balzám po holení pomáhá obnovit přirozenou vlhkost pokožky a zmírnit podráždění.
Pocity pálení nebo pnutí po oholení zažívá řada mužů. Ideálním pomocníkem je zklidňující balzám po holení.

Zklidňující balzám po holení

Výbornou věcí v pánské výbavě je rovněž zklidňující balzám, který bezprostředně po holení minimalizuje podráždění a zarudnutí. Pánové jednoznačně uvítají zklidňující balzám po holení Versace Eros After Shave Lotion, který slouží pro každodenní ochranu a obnovu kožní bariéry. Tento balzám důkladně pečuje o pokožku po holení, čistí ji a zklidňuje. Po použití je oholená pleť regenerovaná a provoněná vůní čerstvé máty, citronu, fazole tonka a hřejivého cedru.

Černý čisticí gel

Ani muži by neměli zapomínat na pravidelné čištění své pleti. Využít mohou černý čisticí gel APIVITA Black Detox Cleansing s aktivním uhlím a propolisem. Odstraňuje nečistoty, detoxikuje pleť a zanechává ji čistou, svěží a provoněnou vůní medu a pomerančových květů. Tento černý čisticí gel je vhodný k pravidelnému čištění pokožky obličeje včetně okolí očí, a to nejlépe ráno a večer.

Pánský denní pleťový krém

Není od věci, když budou pánové každý den používat také lehký denní krém, který jejich pleť hydratuje a zároveň ochrání před vnějšími vlivy. Pokud má muž k mastnou pleť, je pro něj jako dělaný Hawkins & Brimble Pánský hydratační pleťový krém pro mastnou pleť, který snižuje tvorbu nadměrného mazu, tonizuje pleť, navrací jí její přirozený jas a dokonale ji vzpruží. Navíc krásně voní po elemi a ženšenu.

Pro citlivou a normální pánskou pleť je zase vhodný Weleda Hydratační krém pro muže, který pokožku obličeje vyživuje, zvláčňuje a zároveň zklidňuje bez zanechání mastného filmu. Přírodní směs éterických olejů dodává krému příjemnou vůni.

Detraspirant proti zápachu

Pánové by si rovněž měli pořídit detraspirant proti zápachu, díky kterému budou mít kontrolu nad pocením svého podpaží a současně eliminují nepříjemný odér. Dlouhotrvající ochranu proti pocení jim poskytne Vichy Homme 96H Detraspirant proti zápachu roll-on. Tento přípravek má svěží vůni, redukuje pocení až na 96 hodin a zároveň nezanechává skvrny na oblečení. Co je jeho další předností? Dokonale zklidňuje pokožku podpaží a je hypoalergenní.

Pánské šampony by muži neměli nahrazovat sprchovými gely, které nejsou určeny pro ošetření poožky hlavy.
Také na vlasy by muži měli používat produkty přímo určené na tuto část těla. Pánské šampony jsou speciálně navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám mužské pokožky a vlasů.

Bylinný tonizující šampon pro muže

V pánské výbavě najde své místo rovněž tonizující šampon pro muže obsahující bylinné extrakty. Výborný je například tonizující šampon pro muže s rakytníkem a rozmarýnem APIVITA Tonic Men, který chrání hustotu vlasů díky proteinům z lupiny a patentovanému komplexu Hippophae Tonic. Tento šampon pro muže prokazatelně revitalizuje vlasové kořínky a podporuje růst vlasů, prodlužuje životnost vlasů, zvětšuje objem účesu a zároveň reguluje mastnotu.

Vůně pro muže: Parfém nebo toaletní voda?

Každý muž ve své výbavě ocení také speciální vůně. A to v podobě parfému nebo toaletní vody. Pánský parfém obsahuje silnější vůni složenou nejčastěji z komplexních směsí esenciálních olejů, aromatických sloučenin a dřevitých not. Jeho vůně má delší trvání a bývá vyvíjen s ohledem na mužské preference a osobnost K TOP pánským parfémům patří MAGNETIFICO Pheromone Selection, který má podmanivou dřevitě-kořeněnou vůni se sladkých nádechem, která zdůrazňuje mužnost a charisma. Tento pánský parfém je skvělým doplňkem pro moderní muže, kteří chtějí zvýšit svoji atraktivitu.

Pánská toaletní voda má lehčí a osvěžující vůni a bývá zpravidla jemnější než pánský parfém. Přesto poskytuje velmi příjemné aroma. Je určená ke každodennímu použití, pány osvěží a zároveň jim dodá sebevědomí. Nádherně voní například pánská toaletní voda Mercedes-Benz The Move EdT, která zaujme mořskými a bylinnými tóny, kořenitým aroma kardamomu a svěžestí jabloňových květů.

Články k tématu Zaostřeno na muže: TOP produkty, které stojí za vyzkoušení

  • Už delší dobu hledám mořský kolagen, který bude nejen účinný, ale i za dobrou cenu. Při pročítání nejrůznějších diskuzí a recenzí mi do oka padl právě Collalloc, který se řadí mezi levnější. Složením totiž konkuruje i těm méně cenově dostupným. Jak jsem s ním byla spokojená? A jaká byla moje osobní zkušenost po 3 měsících užívání?
  • Teplé počasí ani topná sezóna s námi nemají slitování. Ač je pocení nezbytné pro správné fungování organismu, nemusíte hned rezignovat na estetickou stránku věci. I v největším parnu se můžete cítit příjemně. Dnes se zaměříme na přípravky, které neutralizují tělesný pach a zmírňují projevy pocení. Víte, jaký je rozdíl mezi antiperspiranty a deodoranty? A který je pro vás ten pravý?
  • I když mnoho žen odlíčení nepřikládá velkou váhu, právě tento krok je v cestě za krásnou a svěží pletí velmi důležitý. Odstraňování make-upu i následné čištění má svá pravidla. Nedodržíte je a pleť vám to začne vracet. Třeba v podobě předčasných vrásek či nežádoucích pupínků. Jak tedy při odlíčení pleti postupovat?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora