Znáte svou pleť? Podívejte se, jak probíhá diagnostika pleti v dermocentrech Dr. Max

1. 12. 2022 · PharmDr. Hana Vondrušková · 4 minuty čtení

Jak poznat, zda máte mastnou, suchou nebo smíšenou pleť a jsou kosmetické přípravky, které používáte, skutečně to pravé pro vaši pleť? Vyzkoušejte bezplatně diagnostiku pleti za pomoci speciálního přístroje, který rychle a přesně vyhodnotí stav vaší pleti. Během pár minut vám na základě výsledků poradíme, jaká péče o pleť je pro vás ta nejvhodnější.

Za diagnostiku pleti u nás neplatíte

Už jste měli možnost nechat si bezplatně, bez objednání, zároveň ale pohodlně a kvalitně zdiagnostikovat Váš aktuální stav pleti? Tak přesně takovou službu můžete očekávat v dermocentrech Dr. Max, kde Vám odborný personál za použití speciálního přístroje zjistí, v jakém stavu je vaše pleť a následně i poradí, jak o ni správně pečovat.

Ve všech lékárnách Dr. Max s Dermocentrem můžete díky své Kartě výhod Dr. Max kdykoliv, bez předchozího objednání, vyzkoušet profesionální diagnostiku pleti.

 


Co se dozvíte?

Dozvíte se, jak jste na tom s hydratací a elasticitou, které se velkou měrou podílejí i na viditelnosti aktuálního stavu pleti. Pak následuje hodnocení pórovitost pleti. Většinou rozšířené póry trápí klientky s akné/po akné a nebo klientky s genetickou predispozicí. Jako další krok probíhá měření předpokladu ke vzniku pigmentových skrvn/rozšíření pigmentových skvrn. Prevencí vzniku pigmentových skvrn je správná hydratace a také ochranný faktor, který by měl být používaný celoročně, obzvláště potom s prvním jarním sluncem – to pigmentové skvrny převážně vznikají, v létě se doopalují. Následně se měří akné - jestli vás netrápí aknetická podkožní ložiska. Předposledním krokem je měření vrásek. Vrásky se měří v koutku oka. Jako poslední přístroj detekuje hemoglobin, což je červené barvivo, které se často projevuje začervenáním na tvářích a praskáním žilek v obličeji. Většinou se jedná o genetickou predispozici, nebo vzniká používáním nevhodně zvolené kosmetiky.

Jak diagnostika pleti probíhá?

Dermoporadkyně seznámí klientku s faktem, že přesnější výsledky diagnostiky jsou, pokud se provádí na odlíčeném obličeji. Pokud má klientka make-up, nabídne ji možnost odlíčení v tzv. T-Zoně, která je pro měření dostačující. Následně přikládá přístroj a vyhodnocuje jednotlivé kroky měření. Důležité je si říct, že měření probíhá zcela bezbolestně a i s doporučením správné péče Vám nezabere více než 15 minut. Na základě vašich výsledků vám dermoporadkyně může pomoci vybrat vhodné produkty pro váš typ pleti.



Související kategorie produktů:


Články k tématu Znáte svou pleť? Podívejte se, jak probíhá diagnostika pleti v dermocentrech Dr. Max

  • Co je dermokosmetika?

    Co je dermokosmetika?

    · 3 minuty čtení
    Dermokosmetika je obor, který se nachází mezi kosmetikou a dermatologií. Dermokosmetické přípravky jsou vhodné pro výživu všech typů pleti a poskytují intenzivní regeneraci i pokožce dehydrované, poškozené či postižené nějakým kožním problémem.
  •  Koloidní stříbro

    Koloidní stříbro

    · 7 minut čtení
    Koloidní stříbro je ceněnou součástí přírodní kosmetiky. V současnosti vzbuzuje opět zájem jeho schopnost ochránit pokožku proti nežádoucím mikroorganismům. Uplatnění nachází zejména v produktech na mastnou aknózní pleť či k ošetření a hojení ran.
  • Kolagen

    Kolagen

    · 7 minut čtení
    Kolagen výrazně ovlivňuje vzhled naší pokožky. S postupem věku produkce naše tělo ztrácí schopnost kolagen samo vyrábět. Jeho nedostatek se projevuje stárnutím kůže a vznikem vrásek. Proti úbytku kolagenu lze však bojovat pomocí kolagenových pleťových krémů a přípravků.
O autorovi
PharmDr. Hana Vondrušková
PharmDr. Hana Vondrušková
Jsem absolventkou magisterského studijního oboru Farmacie na Univerzitě Karlově v Hradci Králové. Jelikož se farmacie stala kromě budoucího povolání zároveň i mým koníčkem, pokračovala jsem po „státnicích“ ve studiu dále a po složení rigorózní zkoušky v roce 2018 jsem získala akademický titul PharmDr. Poradenství v lékárně považuji za nedílnou součást zdravotní péče. Často se v lékárnách setkávám se situacemi, kdy pacient se svými zdravotními obtížemi nechce/nemůže navštívit lékaře. A v tuto chvíli zastoupí odborné poradenství lékárníci. Můžeme tak pomoci zachytit nejen rané počátky onemocnění, ale též poradit s efektivní samoléčbou tak, aby v lehčích případech ani žádná lékařská pomoc nebyla nutná.
Číst více od autora
O autorovi
PharmDr. Hana Vondrušková
PharmDr. Hana Vondrušková
Jsem absolventkou magisterského studijního oboru Farmacie na Univerzitě Karlově v Hradci Králové. Jelikož se farmacie stala kromě budoucího povolání zároveň i mým koníčkem, pokračovala jsem po „státnicích“ ve studiu dále...
Číst více od autora