Bambucké máslo

30. 12. 2019 · PharmDr. Hana Vondrušková · 3 minuty čtení

Už jste slyšeli o síle a blahodárných účincích bambuckého másla, které by rozhodně nemělo chybět v žádné správné koupelně? Africké zlato, jak se často bambuckému máslu přezdívá, je oblíbené především pro své hydratační a regenerační schopnosti. Navíc se skvěle hodí pro každý typ pleti, včetně té nejcitlivější. Ne nadarmo je tak považované za absolutní zázrak přírody.


Bambucké máslo je coby zázrak přírody přezdíváno také jako africké zlato.
Při aplikaci se bambucké máslo krásně rozehřeje v dlaních.

Odkud pochází bambucké máslo?

Bambucké máslo je přírodní tuk ze semen , který pochází z bambuckého stromu. Za výrobou a vznikem bambuckého másla stojí náročná ruční práce, která je převážně ženskou záležitostí. Bambucké máslo se získává z ořechů, které rostou na vysokých posvátných stromech v oblasti tropické Afriky. Samotný proces výroby vypadá tak, že se ze země nejprve posbírají samovolně spadlé ořechy, ze kterých se následně odstraní tuhá zelená slupka. Ořechy jsou ovšem ukryty ještě pod tvrdou skořápkou, která se dá snadno rozbít poté, co se ořechy uvaří ve vodě a nechají uschnout na sluníčku. Na závěr se ořechy musí pražit, drtit, mlít a proplachovat vodou tak dlouho, než se z nich stane čisté bambucké máslo.

V čem je ukryta síla bambuckého másla? 

Je to především jeho bohaté složení, které společně tvoří tak moc prospěšný produkt. Bambucké máslo obsahuje především mnoho vitamínů. Za jedny z nejdůležitějších složek jsou považovány mastné kyseliny a vitamin E, díky nimž bambucké máslo disponuje výbornými hydratačními účinky. Vitamin E zároveň působí jako skvělý antioxidant. Opomenout nesmíme ani vitamin A a F, které přispívají k rychlejšímu hojení drobných ranek nebo ekzémů.


Proč si pořídit bambucké máslo?

Čím vším by tedy pro vás mohl být tento africký skvost přínosný? Bambucké máslo toho umí opravdu mnoho a rychle vás o tom přesvědčí.

1. Zanechává pleť o poznání mladší

Pravidelné používání bambuckého másla vede k mladistvějšímu vzhledu pleti. Máslo bojuje proti známkám stárnutí pleti a to tak, že pomáhá stimulovat tvorbu kolagenu, čímž výrazně snižuje výskyt vrásek.

2. Hydratuje a vyživuje

Každý typ pleti sice potřebuje něco trochu jiného, ale jedno mají všechny společné – potřebují dokonalou hydrataci a výživu. A právě to jim poskytuje blahodárné bambucké máslo.

3. Regeneruje a napomáhá při hojení

Bambucké máslo je také skvělým pomocníkem při hojení drobných ranek, odřenin, spálenin, štípanců od komárů i ekzému. Máslo dokáže velmi intenzivně regenerovat pokožku.

4. Chrání před slunečním zářením 

Jelikož je toto máslo opravdu velmi všestranné, tak jej lze použít i jako ochranu před škodlivými vlivy slunečního záření. Bambucké máslo poskytuje SPF 3-6. To samozřejmě nepředstavuje silnou ochranu, ale na běžný a ne třeba letní den, kdy slunce nepálí, je dostačující. 

5. Nahradí mnoho produktů najednou

Bambucké máslo je o opravdu velmi multifunkční a všestranné a lze ho použít na celé tělo. Bambucké máslo může sloužit jako odličovač pleti, hydratace celého těla, výživa konečků vlasů nebo i jako péče o nehtovou kůžičku. Stačí si pouze vybrat.


  • Dokonalá hydratace, výživa a ochrana pokožky i vlasů.
  • Vyhlazuje, zpevňuje a vyživuje stárnoucí zralou pleť. S přírodními oleji.
  • 4.0
    (1)
    Odstraňuje z pokožky nečistoty a zanechá ji svěží, hebkou a voňavou.
  • ZAHIR COSMETICS Bambucké máslo BIO

    s arganovým olejem 200 ml
    Hydratuje, vyživuje, regeneruje a chrání namáhanou a suchou pokožku.

    Články k tématu Bambucké máslo

    • Péče o pleť

      Péče o pleť

      · 5 minut čtení
      Krásná pleť není jen otázkou DNA – také každodenní návyky a péče mají ve skutečnosti velký vliv na to, co vidíte v zrcadle. Co byste měli mít na paměti při čištění pleti a jak krok za krokem pleť dokonale odlíčit, vám poradíme v našem článku.
    • Společně s celulitidou jsou strie jedním z nejčastějších kosmetických problémů, s nímž se ženy potýkají. V řadě případů vznikají nevzhledné zarudlé pajizévky v těhotenství na břiše, mohou se však objevit i za jiných okolností a na jiných místech těla. Je možné se jejich vzniku bránit?
    • Kruhy pod očima – jak se jich zbavit?

      Kruhy pod očima – jak se jich zbavit?

      · 9 minut čtení
      Kruhy pod očima jsou od pradávna synonymem pro únavu a nevyspání. Někteří lidé však s kruhy pod očima bojují celoživotně, i když spánku a energie mají dost. Jak je to možné a co proti kruhům pod očima dělat? A jaká kosmetika vám s kruhy pod očima pomůže?
    O autorovi
    PharmDr. Hana Vondrušková
    PharmDr. Hana Vondrušková
    Jsem absolventkou magisterského studijního oboru Farmacie na Univerzitě Karlově v Hradci Králové. Jelikož se farmacie stala kromě budoucího povolání zároveň i mým koníčkem, pokračovala jsem po „státnicích“ ve studiu dále a po složení rigorózní zkoušky v roce 2018 jsem získala akademický titul PharmDr. Poradenství v lékárně považuji za nedílnou součást zdravotní péče. Často se v lékárnách setkávám se situacemi, kdy pacient se svými zdravotními obtížemi nechce/nemůže navštívit lékaře. A v tuto chvíli zastoupí odborné poradenství lékárníci. Můžeme tak pomoci zachytit nejen rané počátky onemocnění, ale též poradit s efektivní samoléčbou tak, aby v lehčích případech ani žádná lékařská pomoc nebyla nutná.
    Číst více od autora
    O autorovi
    PharmDr. Hana Vondrušková
    PharmDr. Hana Vondrušková
    Jsem absolventkou magisterského studijního oboru Farmacie na Univerzitě Karlově v Hradci Králové. Jelikož se farmacie stala kromě budoucího povolání zároveň i mým koníčkem, pokračovala jsem po „státnicích“ ve studiu dále...
    Číst více od autora