Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně v domácnosti nesmí chybět?

13. 9. 2023 · 7 minut čtení

Vonné svíčky, olejíčky do aromalamp a éterické oleje krásně provoní váš domov. Pokud i vy patříte mezi milovníky aromaterapie, v tomto článku načerpáte inspiraci na vůně, které vám zpříjemní den či romantický večer ve dvou.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně v domácnosti nesmí chybět?

Jaké vůně navodí harmonickou atmosféru?

Teplé a výraznější vůně zahřejí u srdce po celý rok. Například dýňové aroma vykouzlí atmosféru plnou tepla a pohody. Váš domov zahalí do harmonických tónů vonná svíčka Natava Tajemství dýně, která navozuje to pravé hygge. Zároveň představuje stylový bytový doplněk.

Tato dýňová svíčka je vyrobena ze sojového vosku a její jedinečná vůně se skládá z éterických olejů a parfémů. Díky elegantnímu sklu se chlubí originálním designem, který v interiéru udělá spoustu parády.

Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně by ve vaší domácnosti neměly chybět?
Jasmín v kombinaci se santalovým dřevem vykouzlí atmosféru ideální pro relaxace či meditace.

Vůni jasmínu, černé orchideje a santalového dřeva si zamilujete

Podmanivá vůně jasmínu vnáší do interiéru neodolatelnou svěžest. A co teprve její kombinace s černou orchidejí a santalovým dřevem, která vykouzlí harmonickou a uklidňující atmosféru ideální pro relaxaci nebo meditaci.

Pokud chcete nerušeně relaxovat, potěší vás vonná svíčka Wood Wick Evening Onyx. Osvěžující aroma této svíčky v kombinaci s dřevěným knotem, který vytváří zvuk praskajícího ohně, u vás doma vytvoří opravdu útulnou atmosféru. 

Vychutnejte si svůdné květinové tóny protkané něžnou bavlny

Květinové vůně lahodí tělu i duši během každého ročního období. Jednotlivé květiny mají své vlastní kouzlo a účinky. Svůdné květy jasmínu doplňuje aroma bavlny. To vše je protkáno zelenými akordy se špetkou citrónu. Zní to jako sen? Sáhněte po svíčce Yankee Candle Clean Cotton.

Vonná symfonie osvěžujících akordů něžně pohladí vaše smysly a navodí pocit uvolnění. Oceníte rovněž, že vonná svíčka Yankee Candle Clean Cotton hoří až 90 hodin, díky čemuž protká váš domov dlouhotrvající čistou vůní.

Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně by ve vaší domácnosti neměly chybět?
Květinové vůně lahodí tělu i duši během každého ročního období. Pohladí vaše smysly a navodí pocit uvolnění.

Zahalte domov do jiskřivých tónů koření

Preferujete opravdu výrazné vůně? Tím pravým pro vás budou energické kořeněné tóny, které vám i vašemu domovu dodají vitalitu. Oceníte je kdykoliv budete potřebovat povzbudit.

Do povzbuzující kořeněné vůně s orientálním nádechem naladí váš domov například Natava Černý čaj a kardamon. Stačí škrtnout sirkou, svíčku v působivém designu zapálit a následně se nechat unášet okouzlující vůní a pocitem pohody.

Užijte si aromaterapii se vším všudy

Doma si můžete zapálit také vonnou svíčku, která má vysoce aromaterapeutický efekt, jenž pohladí vaše tělo i mysl. Taková je i vonná svíčka Chesapeake Bay Tumbler Balance & Harmony, která vám díky své nádherné relaxační vůni poskytne hluboký uvolňující zážitek.

Tato vonná svíčka zahrnuje směs citronu, jablka, hrušky, bergamotu, pomerančové kůry, tropického ovoce, jasmínu, růže, fialky, kokosu, bramboříku, zelených listů či santalového dřeva. Když ji zapálíte, zahalí váš interiér do nádherné zklidňující vůně.

Svíčka Chesapeake Bay Tumbler Balance & Harmony se zároveň může pochlubit minimalistickým designem z matného, jemně tónovaného skla s dřevěným víčkem, které můžete použít i jako podložku.

Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně by ve vaší domácnosti neměly chybět?
Vybalancovaná kombinace citrusových, ovocných a květinových tónů přinese ten pravý aromaterapeutický zážitek.

Navoďte intimní atmosféru jedinečnou afrodiziakální vůní

Hledáte způsob jak navodit romantickou nebo intimní atmosféru? Nezapomeňte na afrodiziakální vůně. Vaše smysly podpoří vonná svíčka Magnetifico Aphrodisiac candle Tantra magic, která vám přinese skutečně nezapomenutelný zážitek. Omamné santalové dřevo vás něžně pohladí a vytvoří nezapomenutelnou atmosféru pro intimní chvíle ve dvou i relaxaci.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv svíčku, vnesete do svého domova nejen jedinečné aroma, ale i pocity a zážitky. Ponořte se do kouzla aromaterapie a nechte svou mysl unášet světem jedinečných vůní!

Články k tématu Kouzlo aromaterapie: Jaké vůně v domácnosti nesmí chybět?

  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora