Kokosová mouka (9)

Seřadit podle
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
5.0
(2)
Mouka z dužiny kokosových ořechů je lehce stravitelná a je výborným zdrojem proteinů.
Kokosová mouka je výjimečná tím, že obsahuje 39 % vlákniny a 19 % bílkovin.
Bezlepková alternativa bílé mouky.
Bezlepková kokosová mouka s nádhernou vůní a originální chutí.
Jemně mletá kokosová mouka je skvělá na pečení dortů a dezertů.
Bezlepková mouka ze sušené dužiny kokosových ořechů.
Bezlepková alternativa bílé mouky.
Kokosová mouka

Kokosová mouka

Kokosová mouka a její použití

Kokosová mouka je vyrobena mletím a následným sušením kokosové dužiny, díky tomu je plná vlákniny a zdravých nasycených tuků. Je dobrou volbou při vaření a pečení nízkosacharidových receptů a pro osoby s potravinovými alergiemi. Kokosová mouka má vysoce absorpční schopnosti, stačí ji použít velmi malé množství. Ideální je kombinovat ji například s mandlovou moukou.

Co z kokosové mouky upéct?

Kokosová mouka má jiné vlastnosti než bílá pšeničná mouka, nejlepší je péct podle receptu, kde je uvedeno potřebné množství. Pokud tomu tak není a vy chcete bílou mouku nahradit, snižte množství použité mouky o celé tři čtvrtiny. Jedná se o vhodnou alternativu při pečení slaných, ale především sladkých receptů, nejlépe moučníků, kde oceníte výraznou kokosovou chuť. Protože těsto nebude tak nadýchané jako s tradiční pšeničnou moukou, hodí se spíše pro pečení cookies, muffinů, palačinek, sušenek nebo cukroví.

Kokosová mouka – zdroj sacharidů

Kokosová mouka má nízký glykemický index, což znamená, že nezpůsobuje velké výkyvy krevního cukru. Obsahuje hodně vlákniny, která tvoří až polovinu jejího složení, bílkoviny a nízký obsah sacharidů. Především ji najdete ve zdravých receptech a při nízkosacharidovém typu stravování (low carb, paleo, ...). Je vhodná pro lidi, kteří si chtějí udržet váhu a podpořit své trávení.

Je kokosová mouka bez lepku? 

Kokosová mouka je přirozeně bezlepková a určitě jde o vhodnou náhradu tradiční mouky pro lidi, kteří trpí celiakií nebo intolerancí na lepek.