Jak se zbavit černých teček? Vyzkoušejte tyto 3 triky

23. 5. 2023 · 7 minut čtení

Černé tečky, které se objevují především na nose, nás dokážou pěkně potrápit. Nejenom, že esteticky nevypadají hezky, ale může s nimi být problém. Jak tedy můžeme účinně s černými tečkami bojovat?

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Jak se zbavit černých teček? Vyzkoušejte tyto 3 triky

Ucpané póry na nose i kolem něj – věčný problém, který řeší především majitelky mastné a smíšené pleti. Boj s černými tečkami se může zdát jako běh na dlouhou trať, ovšem se správnou péčí nad nimi dokážete zvítězit.

Pleť pravidelně čistěte

Pravidlo, které platí u každého typu pleti, a u té mastné dvojnásob. Během dne se na tváři zachytí nečistoty. Pravidelné čištění tak napomáhá regulovat maz. Svou pleť byste měli čistit minimálně dvakrát denně – vždy ráno a večer. Nezapomínejte pokožku vyčistit i po každém náročnějším cvičení.

Pro důkladné vyčištění pleti volte Uriage Hyséac Čisticí gel na smíšenou až mastnou pleť, který šetrně odstraňuje nečistoty a přebytek kožního mazu. Po jeho aplikaci je pleť rozjasněná a svěží. 

Pokud máte v oblibě olejové přípravky, můžete sáhnout po Uriage Hyséac Čisticím oleji. Ten je určený pro smíšenou až mastnou pleť se sklonem k akné. Šetrně čistí pleť, uvolňuje ucpané póry a redukuje nadbytečný maz. Pro rychlé dočištění, anebo pro čištění pleti po cvičení, vyzkoušejte Uriage Hyséac Čisticí tonikum, které naneste na vatový tamponek.

Jak se zbavit a jak předcházet vzniku černých teček?
Pravidelné čištění napomáhá regulovat mazotok. Svou pleť byste měli čistit minimálně dvakrát denně.

Používejte slupovací pleťovou masku

Velkými pomocníky při odstraňování černých teček vám budou slupovací pleťové masky, které dokážou z pleti „vytáhnout“ nečistoty a zajistit viditelně čistější a svěží vzhled. Uriage Hyséac Čisticí slupovací maska s kaolinem a zinkem je určena pro mastnou pleť se sklonem k akné. Hloubkově ji čistí, viditelně stahuje póry, absorbuje nadbytečný maz a dlouhodobě zmatňuje povrch pleti.

Tip: K čištění pleti můžete také použít ultrazvukovou špachtli, která funguje na principu velmi jemných vysokofrekvenčních vibrací. Ty napomáhají k odstranění nečistot a kosmetickým přípravkům umožňují se lépe vstřebat do hlubších vrstev pokožky. 

S ultrazvukovou špachtlí se můžete setkat při kosmetickém ošetření u kosmetičky anebo si ji můžete sami zakoupit. 

Jak předejít černým tečkám? Zařaďte peeling.
Aby nedošlo ke zbytečnému ucpávání pórů, je vhodné odumřelé buňky z pokožky odstranit – a to právě za pomoci peelingu.

Zařaďte peeling obličeje

Pokožka těla i pleti prochází neustálým procesem. Aby nedošlo ke zbytečnému ucpávání pórů, je vhodné odumřelé buňky z povrchu pokožky odstranit – a to právě za pomoci peelingu, u kterého rozlišujeme tři typy:

Mechanický peeling
Chemický peeling
Enzymatický peeling

Černé tečky nikdy nevymačkávejte

I když je to pro mnoho z nás lákává představa, sednout si k zrcadlu a zbavit se jedné černé tečky za druhou, na tohle raději zapomeňte.

Vymačkáváním si můžete nepříjemně podráždit pleť. Raději do své péče jednou za měsíc zahrňte návštěvu kosmetičky, která vám s odstraněním černých teček pomůže.

Úplně nejlepší je ale dbát na řádnou péči a nedokonalostem předcházet. Zařaďte do rutiny spolehlivé produkty pro čištění pleti.

Pokud si nebudete vědět rady, dermoporadkyně v lékárnách Dr. Max vám velmi rády poradí a pomohou s výběrem.

Články k tématu Jak se zbavit černých teček? Vyzkoušejte tyto 3 triky

  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
  • Intimní hygiena je i na dovolené velmi důležitá. Když se objeví problémy v této oblasti, dovedou pokazit celou dovolenou. Jaké přípravky a věci zabalit s sebou do kufru? A jak se starat o svůj klín během léta?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora