Bylinné čaje a péče o pleť: Jaké si dopřát plnými doušky?

11. 10. 2023 · 4 minuty čtení

Kromě kosmetických přípravků je důležitým faktorem v péči o pleť také strava a pitný režim. A právě kvalitní bylinné čaje mají na pokožku skvělý vliv. V tomto článku se tedy zaměříme na účinky bylinných čajů na pleť. Inspirujte se a připravte si hrneček voňavé radosti.

Simona Nosálová
Simona Nosálová
Bylinné čaje a péče o pleť: Jaké si dopřát plnými doušky?

Heřmánek přispívá ke spokojené pokožce

Heřmánkový čaj je známý svými blahodárnými vlastnostmi. Heřmánek pravý obsahuje látky, které přispívají k normálnímu stavu pokožky. Když ho budete pít pravidelně, oceníte i jeho antioxidační účinky. Z heřmánku si navíc můžete připravit domácí pleťovou vodu pro citlivou či namáhanou pokožku.

Zelený čaj příjemně povzbudí

Zelený čaj je oblíbená alternativa ke kávě. Podporuje metabolismus a působí jako antioxidant. Katechiny, které obsahuje, přispívají k normálnímu stavu pokožky.

Bylinné čaje a péče o pleť: Jaké si dopřát plnými doušky?
Kopřivový čaj osvěžuje tělo, přispívá k celkové vitalitě a normálnímu stavu pokožky.

Kopřivova dvoudomá potěší nejen vaši pleť

Ani kopřivový čaj vám na poličce nesmí chybět. Kopřiva dvoudomá podporuje vylučování vody z organismu a normální činnost ledvin. Osvěžuje tělo, přispívá k celkové vitalitě a normálnímu stavu pokožky.

Mátový čaj pro chvilky relaxace

Mátový čaj je příjemně osvěžující nápoj, který chutná dobře i za studena. Máta peprná je dobrá na podporu normálního trávení a přirozené obranyschopnosti – skvělý způsob, jak doplnit tekutiny. Čaj oceníte i při chvilkách relaxace. 

 

Šípkový čaj si vychutnáte s citronem a medem

Šípkový čaj má nejen krásnou barvu a vůni. Plod růže šípkové se považuje za antioxidant, zároveň přispívá k normálnímu stavu pokožky. Nejlépe chutná s kapkou citronu a medem.

Vyzkoušejte kombinace bylinek

Na e-shopu Dr. Max zakoupíte kombinace bylinných čajů. Očišťující bylinný čaj Dr. Max obsahuje smetánku, měsíček a ostropestřec, které příznivě ovlivňují činnost jater, obsažená máta s maceškou napomáhají správné činnosti trávicí soustavy a maceška je také důležitá pro zdravě vypadající pokožku.

Bylinné čaje a péče o pleť: Jaké si dopřát plnými doušky?
Na e-shopu Dr.Max zakoupíte kombinace bylinných čajů, které podpoří normální stav pleti.

Chcete poradit s výběrem vhodného bylinného čaje? Zeptejte se lékárníků v lékárnách Dr. Max, rádi vám poradí.

Články k tématu Bylinné čaje a péče o pleť: Jaké si dopřát plnými doušky?

  • Líčení je neodmyslitelnou součástí ranní rutiny. Avšak spousta z nás má naučené jisté zlozvyky a chyby, které přidávají léta navíc. Jakých 5 největších přešlapů bychom se měli vyvarovat a čeho se dopouštíme nejčastěji? 
  • 5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    5 mýtů o opalování. Nevěřte jim!

    · 2 minuty čtení
    Ačkoliv zásady správného opalování většinou známe, stále mezi námi kolují mýty, kterým mnoho z nás věří a nechce od nich upustit. Dnes se tedy společně podíváme na 5 nejčastějších a vysvětlíme si, proč se na ně nespoléhat.   
  • Suché a zničené vlasy po létě dovedou potrápit. I když se během letních měsíců snažíme naše kadeře před sluníčkem, mořskou solí a chlorovanou vodou chránit pomocí vyčesaného drdolu nebo klobouku, poškození se bohužel nevyhneme. Jak tedy hřívě po létě navrátit ztracený lesk a vrátit ji zpět do formy?
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na témata zahrnující péči o pleť a tělo, dermokosmetiku a dekorativní kosmetiku. Věřím totiž, že vnitřní zdraví a krása úzce souvisí s krásou vnější.
Číst více od autora
O autorovi
Simona Nosálová
Simona Nosálová
Pracuji jako šéfredaktorka pro lifestylový magazín pro ženy. Mezi mé koníčky patří zvířata, zdravý životní styl, kosmetika a líčení. A právě proto se velmi ráda ve svých článcích zaměřuji na...
Číst více od autora